• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Dejli mejl

02.04.2024

12:59

Uhapšen najtraženiji begunac! Uhvatili ga Britanci posle 27 godina bekstva

shutterstock/youtube.com/printscreen

Vesti

Uhapšen najtraženiji begunac! Uhvatili ga Britanci posle 27 godina bekstva

Podeli vest

Jedan od "najtraženijih" begunaca u Velikoj Britaniji uhapšen je na aerodromu Hitrou nakon 27 godina bekstva, zbog navodnih seksualnih napada na decu.

Ričard Džon Remzi Barouz, sada star 80 godina, nije se pojavio na suđenju u Čester Krovn Kortu u decembru 1997.

Optužen je za ozbiljne seksualne napade i istorijsko zlostavljanje dece, a sve se dogodio između 1969. i 1971. godine, saopštila je policija Češira.

Za neke napade, navode, da su se dogodili u dečjoj kući u Kongltonu, u Češiru, Hartlberiju u Vusterširu... Od tada je Berouz, bivši izviđač iz Audlema u Češiru, u bekstvu

Prošlog četvrtka, on je priveden na londonskom aerodromu Hitrou nakon što se vratio u Veliku Britaniju sa Tajlanda .

Nakon hapšenja, Barouz je određen u policijskom pritvoru i trebalo bi da se pojavi pred Sudom u Česteru danas. 

- Naša odlučnost da lociramo Barouza nije posustala u proteklih 27 godina i njegovo hapšenje predstavlja značajan korak napred u ovom slučaju i početak zatvaranja za sve uključene. Želela bih da se zahvalim javnosti na informacijama koje su davali tokom godina tokom naše potrage za Barouzom i nadam se da će njegovo hapšenje doneti izvesnu sigurnost. Takođe se nadam da će njegovo hapšenje delovati kao upozorenje za sve druge tražene osumnjičene, demonstrirajući da bez obzira koliko dugo se krijete, mi ćemo vas pronaći i bićete uhapšeni - rekla je detektivka Eleanor Atkinson koja je radila istragu.

Tokom godina sprovedene su opsežne istrage, a on je naveden kao među najtraženijim ljudima nacionalne kriminalne dobrotvorne organizacije Krajmrtopers u Velikoj Britaniji.

Hapšenje je izvršeno nakon zajedničkog rada policije Češira i Nacionalne agencije za kriminal (NCA).

- Koristeći našu međunarodnu mrežu i blisko sarađujući sa kolegama iz policije Češira, uspeli smo da pronađemo begunca za kojim se traga u vezi sa izuzetno ozbiljnim optužbama - rekao je Dankan Beridž, oficir za međunarodnu vezu NCA na Tajlandu i dodao:

- Ovo hapšenje pokazuje nepokolebljivu posvećenost organa za sprovođenje zakona da progone one koji čekaju pravdu u Velikoj Britaniji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nije šala! 61 milijarda dinara bačena na deponiju u britanskom gradu Njuportu u Velsu! U toku rat za povrat novca vlasniku!
Šta se to dešava?!

Nije šala! 61 milijarda dinara bačena na deponiju u britanskom gradu Njuportu u Velsu! U toku rat za povrat novca vlasniku!

Na deponiji u britanskom gradu Njuportu (Vels), gde je slučajno bačen disk sa osam hiljada bitkoina, podignuta je ograda i postavljeno 24-časovno obezbeđenje . To nije urađeno da bi se sprečilo da tamo uđu oni koji žele da zarade na tuđoj kriptovaluti, već na ovaj način gradske vlasti pokušavaju da spreče bivšeg vlasnika da pronađe svoj disk.

01.04.2024

22:28

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija