• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

05.04.2024

22:57

Još jedan Amerikanac u ruskim rukama! Bitka za Časov Jar! Rusi probili odbranu

Reuters

Vesti

Još jedan Amerikanac u ruskim rukama! Bitka za Časov Jar! Rusi probili odbranu

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 772. dan

Još jedan Amerikanac u ruskim rukama (VIDEO)

"Hrabri" su zarobili još jednog Amerikanca u bici kod Avdejevke.

Vojnici Centralnog vojnog okruga u rejonu Berdiči zarobili su još jedno borbeno vozilo pešadije NATO-a Bredli.

 

 

Bitka za Časov Jar je počela: Grad je veoma teško držati i braniti

-Rusi su se već približili periferiji i učvrstili se u istočnom delu grada, pišu vojnici 46. aeromobilne brigade Oružanih snaga Ukrajine.

-Mesto je dobro poznato još iz vremena odbrane Bahmuta. Sa vojnog stanovišta, grad je veoma težak i za održavanje i za odbranu. Jer sve njegove prednosti za odbranu, u slučaju da bude zauzet od strane neprijatelja, odmah postaje problem za branioce.

Govorimo o gradu koji se nalazi na visini.

 

 

Ruska vojska je probila odbranu Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Časov Jar (MAPA)

Glavni zaključci Američkog instituta za proučavanje rata (ISW):

Ruske trupe su izvele snažan juriš uz pomoć velikog broja oklopnih vozila u pravcu Časova Jara i napredovale do istočne periferije naselja.

Oružane snage Rusije izvele su i ofanzivne operacije na području Artjomovska i Donjecka.

Načelnik ruskog Generalštaba, general armije Valerij Gerasimov, pozvao je članice ZND da intenziviraju saradnju u borbi protiv uočenih zapadnih pretnji kao deo napora da se suprotstave Zapadu.

 

 

NATO obaveštajne službe nisu primetile znake da se Rusija sprema za talas delimične mobilizacije velikih razmera.

Nova serija BMP-3 stigla na front (VIDEO)

Kurganmašzavod isporučio je na front još jednu seriju borbenih vozila pešadije BMP-3 u okviru izvršenja državnog odbrambenog naloga

Dve godine preduzeće povećava obim proizvodnje vojne opreme, poboljšavajući uzorke za zadatke koje je postavilo Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

 

 

Mobilna aplikacija za ranjenike

Ranjeni ukrajinski vojnici će preko aplikacije na mobilnom telefonu morati da traže evakuaciju sa fronta, izjavila je zamenica ministra odbrane Jekaterina Černogorenko za vojni ukrajinski list „Armiinform“.

Kako se navodi, Ministarstvo radi na multifunkcionalnoj aplikaciji pod nazivom „Armija+“ koja će predviđati funkciju slanja zahteva za evakuacije sa fronta.

Da li će aplikacija raditi bez pristupa internetu i u uslovima radio-elektronske borbe Černogorenko nije objasnila.

U padu drona ranjeno osmoro ljudi

U Rostovskoj oblasti u Rusiji srušio se dron, a usled detonacije eksploziva kojim je bespilotna letelica bila opremljena ranjeno je osmoro ljudi, saopštio je gubernator regiona Vasilij Golubjev.
Ranjeni su sprovodili istražne radnje na mestu pada drona u Morozovskom okrugu.

 

Bogdanovka: Ukrajinski vojnik maše belom zastavom

 

Zelenski proširio sankcije protiv Rusije

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski potpisao je ukaz o uvođenju sankcija protiv sedam fizičkih lica i protiv 86 organizacija iz Rusije.
Kako se navodi u saopštenju, među pomenutim licima su građani Ukrajine, Rusije, Rumunije i Izraela. Ukaz o uvođenju sankcija objavljen je na sajtu predsednika.
Sankcije će biti na snazi od tri do 10 godina, a predviđaju blokadu aktiva, potpuni prekid trgovinskih operacija, sprečavanje povlačenja kapitala van Ukrajine, zabranu transfera tehnologije, prava na intelektualnu svojinu, kao i obustavu izvršavanja ekonomskih i finansijskih obaveza.

Masivni napad na ruske vojne aerodrome! Uzbuna u bazama Engels, Mozorovsk... Kijev izneo šok tvrdnju! (VIDEO)

 

Eksplozije u Harkovu i Odesi!

Gradonačelnik Harkova Igor Terehov napisao je na svom Telegram kanalu da se u gradu noću dogodila serija eksplozija. Ukrajinski TV kanal Public izvestio je o eksplozijama u Odeskoj oblasti.

 

Rusi ušli u predgrađe Časovog Jara i šokirali se! "Spremali su se za ovo"!

 

Odlučujući julski samit NATO?

Prema pisanju Njujork tajmsa, zemlje NATO-a neće pozvati Ukrajinu da se pridruži alijansi na julskom samitu povodom obeležavanja 75. godišnjice vojnog saveza, uprkos napredovanju ruske vojske i pretnji velikim teritorijalnim gubicima za Ukrajinu.

 

Japan uvodi zabranu na izvoz 164 vrste robe u Rusiju

Japan uvodi zabranu na izvoz 164 vrste robe u Rusiju, među kojima su automobilska motorna ulja, akumulatori i elektroinstrumenti, saopštilo je Ministartsvo ekonomije, industrije i trgovine Japana.
Sankcije se odnose na isporuke hlorovodonika, aluminijum hidroksida, nitroceluloze, cevi za gasovode i naftovode, renijuma u komadima i prahu i kao i niz baznih metala.
Osim toga, zabranjena je isporuka električnih instrumenata, posebno alata za brušenje, obradu drveta, plute, gume i plastike.
Uvodi se i zabrana na uvoz neindustrijskih dijamanata ruskog porekla, kao i brojne druge sirovine

 

Šojgu: Francuska će nestati ako pošalje vojsku u Ukrajinu! Moskva poručila Parizu da se uzdrži od opasnih akcija

 

 

Masovni napad u Rostovskoj oblasti, Rusi oborili 40 dronova?!

U Morozovskom okrugu u Rostovskoj oblasti, ruski sistemi protivvazdušne odbrane odbili su masovni napad bespilotnih letelica, uništivši 40 ciljeva. O tome je na svom Telegram kanalu pisao guverner regiona Vasilij Golubev. Usled napada oštećena je trafostanica i u toku su radovi na njenoj sanaciji. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, tokom noći jedan dron je presretnut iznad Saratovske oblasti, jedan iznad Kurske oblasti, jedan iznad Belgorodske oblasti i šest iznad Krasnodarskog kraja.

 

Rusiju je nemoguće uništiti! Zapad je sada definitivno uvideo da je pravio grešku za greškom!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!

Nastavlja se Kurtijev fašistički teror. Kurtijeva fašistička policija je 20.5.2024. sa puškama i pancirima upala u ekspoziture Banke poštanske štedionice (BPŠ) u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, i opljačkala ih! Kukavica Kurti se plaši i Vučićeve senke, pa je Kurti sačekao da predsednik Vučić ode u SAD, i tek onda „uhapsio“ ekspoziture BPŠ. Fašista Kurti već godinama „hapsi“ i srpske apoteke i bakalnice.

21.05.2024

17:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija