• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.04.2024

07:40

Uzbuna u Poljskoj! Zbog ruske operacije povlače radikalan potez: Vojska spremna da dejstvuje!

Shutterstock, Reuters

Vesti

Uzbuna u Poljskoj! Zbog ruske operacije povlače radikalan potez: Vojska spremna da dejstvuje!

Podeli vest

Poljska i njeni saveznici u NATO-u podigli su borbenu gotovost i pripremili avione zbog operacija ruske avijacije dugog dometa u Ukrajini, objavila je Operativna komanda poljskih oružanih snaga na društvenoj mreži Iks.

„Upozoravamo da poljski i saveznički avioni deluju u poljskom vazdušnom prostoru, što može dovesti do povećanja nivoa buke, posebno u jugoistočnom delu zemlje. Ove noći pojačana je aktivnost dalekometne avijacije Ruske Federacije“, navodi se u saopštenju poljske vojske.

Jutros u 04.50 časova širom Ukrajine objavljena je uzbuna za vazdušni napad. U međuvremenu, komanda poljske vojske uverila je stanovništvo da su „sve neophodne procedure za obezbeđenje bezbednosti poljskog vazdušnog prostora pokrenute i da se situacija prati“.

Ovo nije prvi put da se Poljska uznemirila zbog rada ruske vojske. Tako je 24. marta rukovodstvo poljske vojske saopštilo da je ruska raketa navodno uletela na teritoriju njihove zemlje na putu do cilja u Ukrajini.

Prema rečima Poljaka, granata je uletela u vazdušni prostor Poljske u blizini sela Oserdov u Lublinskom vojvodstvu na granici sa Ukrajinom i napustila ga 39 sekundi kasnije, skrenuvši ka Lavovu. Zvanično, ruska strana to nije priznala.

Ali u Ukrajini je izjava poljske vojske izazvala ogorčenje. „Poljska je trebalo da obori rusku raketu, izdali su nas”, jedan je od najčešćih komentara kojima su Ukrajinci punili društvene mreže.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija