• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.04.2024

06:00

(VIDEO) Probijen front! Prelomni momenat u Ukrajini! Pala moćna trvđava Pervomajsko, Rusi izbijaju na poslednu liniju odbrane!

profimedia/Shutterstock

Vesti

(VIDEO) Probijen front! Prelomni momenat u Ukrajini! Pala moćna trvđava Pervomajsko, Rusi izbijaju na poslednu liniju odbrane!

Podeli vest

Selo Pervomajsko u pravcu Donjecka nalazi se pod punom kontrolom ruskih snaga.

Jedinice 9. brigade podigle su u utorak zastavu Rusije na zapadnoj periferiji sela. Izviđački dron zabeležio je završnicu bitke. Na snimku se vidi selo u potpunim ruševinama iznad koga se diže gust dim.

Vest su potvrdili i ukrajinski resursi.

 

 

 

"Neprijatelj je uspeo da probije odbranu 59. streljačkog bataljona i potpuno povrati Pervomajsko. Borbe su zapravo počele u avgustu 2022. godine. Selo je postalo jedno od najtoplijih tačaka u ratu i velika cena je plaćena za njega. Šteta što su naši branioci platili priličnu cenu, posebno momci slavne 59. odvojene motorizovane brigade, koji su se hrabro borili i pokušavali da odbrane Pervomajsko", navodi ukrajinski vojni kanal DeepState.

Pervomajsko se inače nalazi desetak kilometa jugozapadno od Avdejevke i pre rata imalo je oko 2.000 meštana.

Foto: Printscreen

 

Ukrajinske snage su se prema navodima pojedinih vojnih blogera povukle u susedno naselje Netajlovo gde se nalazi poslednja linija odbrane pred Karlovkom.

– Oružanim snagama Rusije sada je otvoren put ka Netajlovu. To naselje je južni čvor neprijateljske odbrane na trouglu Orlovka-Umanskoe-Netajlovo – navodi ruski vojni bloger Ribar.

Rusi su u Donjckom pravcu imali uspeha i kod Krasnogorovke!

Analitičar nemačkog tabloida Bild Julijan Ropke navodi na osnovu informacija sa fronta da su ruske trupe ušle u grad.

Krasnogorovka se nalazi 20 km zapadno od Donjecka u blizini sela Staromihajlovka i pre rata imala je oko 15.000 građana. Na snimcima sa fronta vidi se kako ruske trupe ulaze u naselje u oklopnim vozilima sa jugoistoka iz blizine Marjinke prelazeći železničku prugu.

– Moramo pretpostaviti da je Rusija uspešno iskrcala desetine vojnika na jugu Krasnogorovke i da sada zauzima nekoliko stambenih naselja južno i severno od železničke pruge – piše Ropke.

Rusija je nedavno u Donbasu, podsetimo, osvojila Bogdanovku i sada može da napadne Časov Jar sa tri strane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15