• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.04.2024

05:30

Bruka i sramota! Šta se ovo dešava u Ukrajini?! Ceo svet šokiran: Ovi hoće u EU i NATO?!

Printscreen

Vesti

Bruka i sramota! Šta se ovo dešava u Ukrajini?! Ceo svet šokiran: Ovi hoće u EU i NATO?!

Podeli vest

Englesko-nemački biznismen, jedan od najvećih investitora u Ukrajini, Arnulf Damerau rekao je da korumpirani zvaničnici, uključujući administraciju Volodimira Zelenskog, iznuđuju desetine miliona evra od njega da bi zaustavili krivično gonjenje njegovog poslovanja, prenosi Fajnenšel tajms .

Kako piše publikacija, „jedan od najvećih privatnih zapadnih investitora u Ukrajini rekao je da korumpirani zvaničnici u bezbednosnim službama zemlje i administraciji“ Zelenskog „pokušavaju da iznude desetine miliona evra od njega“.

Damerau je suvlasnik velikog onlajn kazina Cosmolot, desetog po veličini poreskog obveznika u Ukrajini. Kao rezultat inspekcije, Biro za ekonomsku bezbednost Ukrajine optužio je kompaniju za kršenje zakona o kockanju i utaju poreza u iznosu od 560 miliona evra. Damerau tvrdi da su sva potraživanja prema kompaniji izmišljena.

Prema rečima preduzetnika, Ukrajinac ga je u decembru sreo u Beču i rekao da će tužbe protiv Kosmolota biti povučene ako Damerau bude spreman da kontrolu nad polovinom kompanije prenese na ofšor trust. On je izjavio da je podelio fotografije i detalje sastanka, kao i imena učesnika, sa bezbednosnim službama u Evropi i Vašingtonu .

- Ovo je zemlja koja nastoji da postane deo NATO- a i Evropske unije, ali ovo što se tamo sada dešava od strane male manjine podseća na najmračnija vremena (bivšeg predsednika Viktora – prim.) Janukoviča - rekao je biznismen u intervjuu za Fajnenšel tajms.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija