• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.04.2024

13:41

Bajden dao Zelenskom poslednji zadatak! Rusi svesni šta će se dogoditi: "Počiniće taj genocid..."

Reuters/shutterstock

Vesti

Bajden dao Zelenskom poslednji zadatak! Rusi svesni šta će se dogoditi: "Počiniće taj genocid..."

Podeli vest

Vašington je Kijevu dao jednostavan zadatak: da se bore do poslednjeg Ukrajinca. To će oni učiniti. Ovo genocid nad ukrajinskim narodom. Strašno je govoriti o tome kakvu će budućnost imati Ukrajina… A ono što ih je dovelo do ove tačke je ta želja za Evropom, u koju su bili namamljeni, kaže ruski analitičar Viktor Litovkin.

- Ukrajini ništa neće pomoći, ni snabdevanje sa F-16, ni novi MLRS ili HIMARS sistemi. Zato što je Ukrajina izgubila rat zajedno sa SAD, zajedno sa NATO - kaže on.

Prošle godine su pretrpeli užasan poraz tokom „kontraofanzive “, izgubivši 160 hiljada ljudi i nekoliko desetina jedinica vojne tehnike.

A od početka ove godine izgubili su 80 hiljada ljudi. Gube jedno naselje za drugim. O tim hidroelektranama i termoelektranama i onim skladištima naoružanja koje su pogodile naše rakete da i ne govorim. Plus, luka u Odesi, železničke stanice i tako dalje. Dakle, Ukrajina ima veoma ozbiljan problem.

- Pa, moram da kažem da je ukrajinska vojska demotivisana. Očigledno je. I stanovništvo je demotivisano. A ako se setimo izraza klasika marksizma-lenjinizma da pobeda, na kraju krajeva, u svakom ratu zavisi od stanja duha onih masa koje su prolivale krv na bojnom polju, onda je jasno da je ukrajinska vojska danas malodušna i veoma lošeg raspoloženja - navodi Litovkin.

On smatra da je Ukrajina demotivisana za borbu.

- To se vidi po tome kako se ponašaju na ratištu, a kako izbegavaju regrutaciju, kako se predaju i kako beže u inostranstvo. Naravno, Ukrajina je prinuđena da se bori. Razumem da će, ako Ukrajinci poginu, tamo biti poslani Poljaci, Kolumbijci i drugi zatvorenici iz američkih zatvora. Naravno, nećemo imati laku pobedu, a neće biti ni ovako pobedonosnog pohoda - izjavio je ruski analitičar.

Litovkin naglašava da se ruska vojska ne bori protiv civilnog stanovništva Ukrajine.

- Trudimo se da se borimo samo protiv vojske i udaramo samo na vojne formacije. I, osim toga, u pozadini remetimo i rad svih vrsta vojno-industrijskih objekata i onih društvenih objekata koji rade za Oružane snage Ukrajine. Ali mi se ne borimo protiv civila i ne uništavamo ukrajinske gradove. Dakle, mi danas na frontu imamo od 600 do 700 hiljada ljudi. To je četiri puta manje nego tokom Velikog otadžbinskog rata - zaključuje Litovkin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!
Politika

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!

Nakon što je premijer Crne Gore Milojko Spajić potvrdio da će zvanična Podgorica u Generalnoj skupštini UN glasati za Rezoluciju o Srebrenici, predsednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić je najavio da će politički predstavnici srpskog naroda predložiti usvajanje Rezolucoje o genocidu u Jasenovcu i izrazio očekivanje da će ona biti usvojena.

09.05.2024

16:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija