• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.05.2024

08:40

Kakav šok za Zapad! Zakleti protivnici Rusa odbili da otvore novi front protiv Putina! "Neće biti ni ukrajinizacije, ni Majdana..."

Shutterstock/printscreen

Vesti

Kakav šok za Zapad! Zakleti protivnici Rusa odbili da otvore novi front protiv Putina! "Neće biti ni ukrajinizacije, ni Majdana..."

Podeli vest

Premijer Gruzije Irakli Kobahidze, zalažući se za potrebu donošenja zakona o stranim agentima, rekao je da vlasti ne žele „ukrajinizaciju“ zemlje, „Majdan“ i „drugi front“ protiv Rusije.

- Ne možemo da se dogovorimo o glavnim pitanjima, neki hoće da mute ​​vodu, mi nećemo, neki hoće „Majdan“ ovde, mi nećemo, neki drugi front, mi nećemo. To je glavni razlog za nesuglasice, dakle, nema mesta za diskusiju, jer je glavno pitanje neslaganje - rekao je on na gruzijskom Prvom kanalu.

Ovako je Kobahidze prokomentarisao preporuku Venecijanske komisije da se ukine zakon o stranim agentima. On je dodao da vlasti zemlje ne bi trebalo da dozvole „ukrajinizaciju“ Gruzije, a za to je potrebna transparentnost u finansiranju nevladinih organizacija koje su, prema njegovim rečima, dva puta pokušale da naprave revoluciju u zemlji.

Premijer je izrazio mišljenje da je Venecijanska komisija "napustila svoj profesionalni dostojanstvo". Istovremeno, on je naglasio da je glavni cilj predloženog zakona zaštita državnog suvereniteta i bezbednosti zemlje.

Gruzijski mediji ranije su preneli izveštaj Venecijanske komisije, koji poziva republičke vlasti da „ukinu zakon u sadašnjem obliku“. U dokumentu se tvrdi da zakon ne ispunjava stroge uslove sadržane u članovima Evropske konvencije o ljudskim pravima, a njegove fundamentalne mane će izazvati negativne posledice u pogledu izražavanja, privatnosti, učešća u javnim poslovima i zabrane diskriminacije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija