• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/oruzjeonline

01.06.2024

05:35

(VIDEO) Kakav snimak! Ode MiG u paramparčad! Rusi pronašli grupu letelica, pa lansirali "iskander" - rezultat je jasan!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Kakav snimak! Ode MiG u paramparčad! Rusi pronašli grupu letelica, pa lansirali "iskander" - rezultat je jasan!

Podeli vest

Posada operativno-taktičkog kompleksa Iskander-M udarila je na aerodrom Avijatorskoje kod Dnjepropetrovska, javljaju ruski mediji.

Meta je bio lovac MiG-29 ukrajinskog vazduhoplovstva, koji, kako ruski izvori tvrde, ukrajinske oružane snage redovno koriste za bacanje kontrolisanih preciznih bombi JDAM i HAMMER.

Izviđanje i prenos koordinata vršio je bespilotna letelica Orlan-10. Četiri obližnja civilna aviona Jak-40 su takođe bila na udaru Iskander.

Dobivši precizno navođenu municiju od SAD i Francuske, ukrajinska avijacija je ponovo počela da predstavlja opasnost za ruske snage. Stoga je upotreba skupe balističke rakete 9M723 za uništavanje vremešnog MiG-a bila više nego opravdana.

 

 

Napominjemo da je ova grupa MiG-29 već napadnuta 19. aprila ove godine. Tada su Oružane snage Rusije upotrebile raketu Iskander-M OTRK sa kasetnom bojevom glavom.

Oko 40 MiG-29A, MiG-29S, MiG-29MU1 i MiG-29MU2 bilo je u službi kijevskih snaga pre početka ruske operacije u Ukrajini pre više od dve godine. Prošle godine Ukrajina je takođe dobila najmanje 27 MiG-29G i MiG-29AS iz Poljske i Slovačke.

Ruska vojska je oborila dobar deo od ovih lovačkih aviona ili ih uništila na zemlji. Međutim tačan broj se ne zna.

Uprkos brojnim nadogradnjama i fantastičnim performansama, ove avione stižu godine, te više nisu toliko efikasni. Nije poznato ni koliko je MiG-ova 29 trenutno u službi ukrajinskog vaduhoplovstva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Šokantne vesti iz Rusije! Operater dronova ubio više stotina ljudi?! Ovo nije zabeleženo u istoriji! "Više i od Zajceva..."
NEVEROVATNO

Šokantne vesti iz Rusije! Operater dronova ubio više stotina ljudi?! Ovo nije zabeleženo u istoriji! "Više i od Zajceva..."

Učinak operatera FPV dronova već premašuje performanse čuvenih snajperista iz Velikog otadžbinskog rata – jedan ruski vojnik je pomoću drona uništio više od 300 vojnika Oružanih snaga Ukrajine, dok je heroj Sovjetskog Saveza, snajperista Vasilij Zajcev, eliminisao više od 240 neprijateljskih vojnika. Ovo je za RIA Novosti izjavio instruktor Centra za specijalnu taktiku i početnu vojnu obuku „Rokot“, poznat pod nadimkom „Pinoče“.

27.05.2024

08:10

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija