• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.05.2024

08:40

(VIDEO) Kreće osveta! Izrael brutalniji nego ikada! Katastrofalan udar zaprepastio svet: Raskomadani su...

Shutterstock

Vesti

(VIDEO) Kreće osveta! Izrael brutalniji nego ikada! Katastrofalan udar zaprepastio svet: Raskomadani su...

Podeli vest

Ministarstvo zdravlja Pojasa Gaze, kojim upravlja Hamas, saopštilo je da su desetine ljudi stradale ili ranjene u eksploziji koja je odjeknula u izbegličkom kampu na području grada Rafe.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su sinoć izvele vazdušni napad na uporište Hamasa na tom području i da proveravaju šta se dogodilo.

BBC navodi da je prethodno Hamas ispalio osam raketa iz Rafe prema Tel Avivu, što je bio prvi napad oružjem dugog dometa palestinske ekstremističke organizacije čiji je cilj bio taj grad još od januara.

Britanski medijski servis navodi da se na video snimcima koji su se pojavili tokom izraelskog napada na južni deo POjasa Gaze vidi ogromna eksplozija i velika vatra kako bukti.

Hamas je saopštio da je u izraelskom vazdušnom napadu pogođen kamp za raseljene Palestince koji se nalazi severozapadno od Rafe, daleko od vojnih operacija koje od nedavno traju u toj zoni koja je označena kao humanitarno područje.

Prema navodima hamasovaca, u napadu su stradali žene i deca.

Iz IDF su saopštili da su meta napada bili Hamasovi ekstremisti sa tog područja, kao i da su upoznati s izveštajima da je vazdušni udar izazvao požar u kojem su povređeni civili.

Navedeno je da se radi revizija incidenta, ali iz IDF dodaju da su koristili oružje za precizno gađanje legitimnih meta.

U saopštenju IDRF je navedeno da u ovom "preciznom" vazdušnom udaru "eliminisana" dvojica visokih zvaničnika Hamasa - Jasin Rabija Rabija i Halid Nagar Nagar.

Ministarstvo zdravlja Pojasa Gaze, koje kontrolišu hamasovci, navelo je da je ukupno ubijeno 35 osoba i da su ranjene desetine ljudi.

Neimenovani očevidac napada je za Rojters izjavio da je "spaljen" celokupni kvart u Tal al Sultanu.

Drugi očevidac Fadi Duhan kazao je da je secdeo na pragu kuće kada je čuo eksploziju.

- Odjednom smo čuli zvuk rakete. Potrčali smo i zatekli ulicu punu dima. Ništa nismo mogli da vidimo - rekao je Duhan.

On je naveo da po ulasku u jednu od kuća u toj ulici nije zatekao nikoga, ali je kasnije tu pronašao "devojčicu i mladića koji su iskidani na komade".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Šokantne vesti iz Rusije! Operater dronova ubio više stotina ljudi?! Ovo nije zabeleženo u istoriji! "Više i od Zajceva..."
NEVEROVATNO

Šokantne vesti iz Rusije! Operater dronova ubio više stotina ljudi?! Ovo nije zabeleženo u istoriji! "Više i od Zajceva..."

Učinak operatera FPV dronova već premašuje performanse čuvenih snajperista iz Velikog otadžbinskog rata – jedan ruski vojnik je pomoću drona uništio više od 300 vojnika Oružanih snaga Ukrajine, dok je heroj Sovjetskog Saveza, snajperista Vasilij Zajcev, eliminisao više od 240 neprijateljskih vojnika. Ovo je za RIA Novosti izjavio instruktor Centra za specijalnu taktiku i početnu vojnu obuku „Rokot“, poznat pod nadimkom „Pinoče“.

27.05.2024

08:10

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija