• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnjik

31.05.2024

13:30

Sada se vidi prava moć Moskve! Kijev u maju izgubio 35.000 vojnika, Rusija zauzela 880 kvadratnih kilometara teritorije!

Reuters/AP/wikpedia

Vesti

Sada se vidi prava moć Moskve! Kijev u maju izgubio 35.000 vojnika, Rusija zauzela 880 kvadratnih kilometara teritorije!

Podeli vest

Oružane snage Ukrajine u maju ove godine izgubile su preko 35.000 vojnika i više od 2.700 jedinica naoružanja, saopštio je ministar odbrane Rusije Andrej Belousov.

- Oružane snage Rusije sistematski smanjuju borbeni potencijal ukrajinske vojske - rekao je Belousov.

Među uništenom tehnikom je 290 tenkova i borbenih oklopnih vozila, uključujući četiri „abramsa“, sedam „leoparda“ i 12 „bredlija“. Pored toga, oboreno je 11 aviona i četiri helikoptera, uništeno je 730 jedinica artiljerijskog oruđa i višecevnih raketnih bacača.

Po rečima Belousova, lišen mogućnosti da preuzme inicijativu na bojnom polju, kijevski režim nastavlja da pokazuje zapadnim sponzorima da je i dalje u mogućnosti da nanese štetu Rusiji napadima na civilnu infrastrukturu.

- Vidimo da intenzitet tih akcija raste uoči predstojeće konferencije u Švajcarskoj sredinom juna - konstatovao je on.

Foto: EPA

Belousov

Takođe je rekao da su ruske Oružane snage u maju presrele preko 1.000 dronova, više od 250 projektila „hajmars“ i „vampir“, preko 80 vođenih avionskih bombi „hamer“, 50 operativno-taktičkih raketa „atakams“ i osam krstarećih raketa „skalp“.

Pod kontrolu ruske vojske 2024. godine prešlo je 880 kvadratnih kilometara teritorije, saopštio je Belousov.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija