• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.06.2024

15:10

Kritično! Najstrašnija poruka iz Rusije! Hitno zbrisati vojne baze u EU, a na Lavov - atomsku od 10 megatona!

Reuters

Vesti

Kritično! Najstrašnija poruka iz Rusije! Hitno zbrisati vojne baze u EU, a na Lavov - atomsku od 10 megatona!

Podeli vest

Vojni ekspert i bivši oficir američke vojske, ruski državljanin Stanislav Krapivnik, izjavio je za MK da bi "šok terapija" u vidu udara na evropske baze odakle se oružje isporučuje Ukrajini mogla pomoći u izbegavanju ozbiljnijih gubitaka i izbijanja nuklearnog rata.

Prema Krapivnikovim rečima, Ukrajinci će uskoro početi da napadaju duboko u Rusiju, a ako ne bude adekvatnog odgovora, nuklearno oružje će pre ili kasnije biti prebačeno u Ukrajinu.

- Ako želimo da sprečimo nuklearni rat, moramo preduzeti veoma radikalan korak. Evropljani treba da budu šokirani jer su svi zaspali. Savremeni prosečni Evropljanin je slabo obrazovan, malo zna, malo razume. Treba ih šokirati da bi se potpuno vratili svesti - rekao je Krapivnik.

Istovremeno, osvrćući se na svoje lično iskustvo, Krapivnik je naglasio da je dugo živeo u SAD, gde se preselio kao dete sa roditeljima, te je dobro upoznat sa psihologijom zapadnjaka. Služio je u američkoj vojsci kao oficir, ali je dao otkaz kada je shvatio da SAD vode rat sa Rusijom.

Krapivnik je podsetio da su mnoge zemlje NATO-a već dale dozvolu za ispaljivanje zapadnog oružja duboko u rusku teritoriju.

- Kada će biti zadat prvi udarac, pitanje je vremena kada će doći do odgovora -rekao je ekspert.

On je uveren da će američke taktičke balističke rakete ATACMS biti korišćene za napad na ruske civilne ciljeve.

- Domet ovih projektila je toliki da mogu da stignu do regiona Moskve - dodao je.

Prema Krapivniku, odgovarati Ukrajincima je besmisleno.

- Ukrajinci su već 'meso' koje uništavaju. Američki vlasnik je nemilosrdan i koristiće ih do poslednjeg - objasnio je.

Srazmeran odgovor, po njegovom mišljenju, trebalo bi da budu udari na britanske i američke izviđačke avione koji patroliraju Crnim morem. Osim toga, čim se rakete ATACMS pojave iznad ruske teritorije, treba da počnu da uništavaju hipersoničnim raketama NATO baze iz kojih su prebačene u Ukrajinu.

- Da, to će biti Poljska. I treba da udare da ništa ne ostane od te baze - rekao je on.

Krapivnik smatra da, ako ovo ne uspe i eskalacija se nastavi, neophodna je "šok terapija".

- Jedna bojeva glava od deset megatona u Lavovu – i cela Evropa će gledati šta se dešava sa njihovim gradovima. Amerikanci, Britanci i Francuzi to moraju jasno da vide - naglasio je.

On upozorava da, ako Ukrajinci upotrebe taktičko nuklearno oružje na ruskoj teritoriji, Rusija treba da udari zemlje koje imaju nuklearno oružje i njihove baze za skladištenje.

- Pored SAD, Francuske i Velike Britanije, spisak ciljeva dopuniće Nemačka i Italija. Uskoro će se takve baze pojaviti u Finskoj, a Poljska ih zaista želi - dodao je Krapivnik.

Krapivnik sumnja da će SAD biti u stanju da odgovore na ruska povećanja uloga. "Svi se plaše da bi Amerikanci mogli nekako da reaguju, ako mi budemo eskalirali," navodi on.

Kao primer, ekspert je podsetio kako su Iranci bacili na kolena američke marince koji su čamcima došli u njihove teritorijalne vode.

- Amerikanci su ubili generala Sulejmanija, a Iranci su odgovorili gađanjem američke baze. Da li su Amerikanci krenuli u rat? Išli su na pregovore. Oni se plaše punopravnog rata sa Iranom. Mi nismo Kuvajt, nismo Irak ili Sirija. Ali se plašimo da im odgovorimo - zaključio je Krapivnik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija