• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.06.2024

20:23

Agresivni psi rastrgli devojku na dan kad je trebalo da napuni 23 godine: Stravična sudbina mlađane Nikol će vas zalediti!

Facebook printscreen

Vesti

Agresivni psi rastrgli devojku na dan kad je trebalo da napuni 23 godine: Stravična sudbina mlađane Nikol će vas zalediti!

Podeli vest

Na svoj rođendan, mlada devojka postala je žrtva opasnih XL američkih pitbulova, rase koju sve više zemalja zabranjuje.

Na dan kada je trebalo da proslavi 23. rođendan, Nikol Mori su napali sopstveni psi u njenom domu u Limeriku u Irskoj, posle čega su ponovo pokrenute rasprave o tome da li zemlja treba da zabrani i tu opasnu rasu, piše Dejli mejl.

Kada su hitne službe stigle u Nikolin dom, zatekle su više agresivnih pasa. Jednog su morali da ubiju, a ostali su uhvaćeni i odvedeni na sigurno.

Nesrećna Nikol je konstatovana mrtva na licu mesta, a njeno telo je prevezeno u bolnicu na obdukciju.

Njena sestra Džolin objavila je na Fejsbuku: „Srce mi je slomljeno, i to na tvoj rođendan. Tako mi je žao Nikol, toliko te volim da sve izgleda kao ružan san'.

Istraga koja je u toku pokazaće zašto su psi napali svog vlasnika, a mesto događaja je ograđeno i zapečaćeno. Lokalni odbornik Brigid Tifi opisala je incident kao „užasan“.

- Razgovarao sam sa ljudima telefonom i svi su užasnuti. To je strašna priča. To se retko dešava rekla - je ona.

Ministarka za ruralna pitanja Heder Hamfris, koja je nedavno osnovala grupu za bolju kontrolu pasa, rekla je da je "zaprepašćena ovim šokantnim incidentom".

- Bila sam užasnuta i zgrožena kada sam jutros čula vest o ovoj mladoj ženi koju je divljački ubio pas. Moje misli i molitve su sa njenom porodicom.

- Istraga je u toku i važno je da utvrdimo činjenice o tome šta se dogodilo. Uporno sam upozoravao da je potrebno učiniti više kada je u pitanju kontrola pasa. Zato sam osnovala međuvladinu grupu, kojom predsedava penzionisani zamenik šefa policajca Džon Tvomi, koja će se baviti čitavom ovom oblasti - rekla je ona.

Ona je rekla da je zamolila grupu da pregleda listu zabranjenih rasa i razmotri da li Irska treba da sledi primer Velike Britanije i Severne Irske. U Irskoj postoji nekoliko zabranjenih rasa, uključujući nemačke ovčare, rotvajlere i razne bulterijere, kao i neke meleze.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija