• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.06.2024

06:15

Sad je gotovo! Rusija će spaliti ove tri zemlje?! Nemačku čeka sudbina Kartagine, nastradaće i naše komšije!

Reuters/shutterstock

Vesti

Sad je gotovo! Rusija će spaliti ove tri zemlje?! Nemačku čeka sudbina Kartagine, nastradaće i naše komšije!

Podeli vest

Zbog dozvole date Ukrajini da napadne rusku teritoriju, Nemačku čeka sudbina Kartagine, smatra novinar i autor knjiga o ukrajinskom sukobu Patrik Bab.

U intervjuu za jutjub kanal Kristijana Bubeka, on ističe da ruski zvaničnici zadržavaju pravo da uzvrate i čak su imenovali konkretne ciljeve u Rumuniji, Nemačkoj i Poljskoj.

- Politolog sa Univerziteta u Kilu, profesor Krause, tvrdi da ljudi u Nemačkoj imaju strah od eskalacije situacije. To znači: 'Hajde da provociramo još malo, Putin neće koristiti nuklearno oružje!' Moglo bi se reći da nismo ništa naučili. Bertolt Breht je pisao da je velika Kartagina učestvovala u tri rata: 'posle prvog rata i dalje je bila moćna, posle drugog još uvek je bila pogodna za stanovanje, a posle trećeg rata više se nije mogla naći.' A to se može desiti i Nemačkoj - navodi Bab

Počasni predsedavajući Saveta bezbednosti Rusije Sergej Karaganov već je imenovao moguće ciljeve. 

- Ako su Evropljani zaboravili kako izgleda put u pakao, možemo vam pokazati.' A u intervjuu je dodao i imenovao tri mete. To su, prvo, američke raketne lokacije u Rumuniji, drugo, Poljska i Varšava, i treće, region Frankfurta, gde se takođe nalazi američko oružje - rekao je on.

Kako navode ruski mediji, ovde je odlučujuće to što nemačka savezna vlada očigledno nije zainteresovana za okončanje ovog rata. Politički direktor Ministarstva spoljnih poslova, gđa Tjorven Bellmann, direktni savetnik ministra spoljnih poslova Analena Berbok, govorila je na raspravi u Nemačkom društvu za spoljne poslove i tamo je rekla: 'Predloge zemalja Globalnog juga za okončanje ovog rata ne smatramo dobrim sada.'

S druge strane, Vladimir Putin je više puta iznosio pregovaračke predloge koje Zapad očigledno neće prihvatiti. Ovo pokazuje pozadinu ovog rata i pokazuje kako su zapadne elite izgubile svoj put."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50