• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.06.2024

21:43

SAD proširile sankcije! Lavrov: Amerika koristi metode otvorenog terora nad ruskim civilima

Tanjug/AP

Vesti

SAD proširile sankcije! Lavrov: Amerika koristi metode otvorenog terora nad ruskim civilima

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 839. dan.

Putinu ne trebaju nuklearke, uradiće Zapadu nešto mnogo jezivije! Iz Državne dume stigao zahtev za brutalnu odmazdu!

Eksplozija na periferiji Donjecka

Stanovnici grada Donjceka glavnog grada istoimene oblasti zabeležili su mobilnim telefonim prizor gde se jasno može videti dim iz jedne od stambenih zgrada koju je pogodio ukrajinski projektil iz za sada nepoznatog pravca.

 

 

Rusija besna: Ovo mora biti kažnjeno! Pljušte reakcije nakon skandaloznog poteza Amerike!

PVO sistem uništio ukrajinski dron iznad Belgoroda

Dežurne ruske snage PVO uništile su ukrajinski dron tipa avion iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
- Dana 12. juna, oko 18.30 po moskovskom vremenu, zaustavljen je još jedan pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad na objekte na teritoriji protiv Ruske Federacije vazdušne oblasti bezbednosti - navodi se u poruci.

Evropa se naljutila! Makron i Šolc će uskoro odbiti Bajdena, ogroman ulog je u pitanju! "Politiko" bar tako kaže!

 

Posledice granatiranja Donjecka!

U Donjecku su usled ukrajinskog granatiranja ranjena četiri pripadnika Ministarstva za vanredne situacije, saopštio je ruski resor.

 

Putinov "suptilni nagoveštaj" sa "Cirkonima" na Kubi izazvao je pometnju! Strateška partija šaha Rusije i SAD ušla u novu fazu

 

Amerika koristi metode otvorenog terora nad ruskim civilima

SAD pokušavaju da održe hegemoniju u svetu metodama otvorenog terora i direktno finansiraju terorističke napade kijevskog režima na civile na teritoriji Rusije, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Diplomata je na konferenciji za novinare nakon pregovora sa kubanskim kolegom Brunom Rodrigesom Pariljom u Moskvi rekao da Rusija podržava isključenje Kube sa američke liste državnih sponzora terorizma.

- Apsolutna je anomalija kada država uvrsti Kubu na listu sponzora terorizma, a u isto vreme ta ista država, SAD, zajedno sa svojim satelitima, pokušava da održi nedostižnu hegemoniju u svetu metodama otvorenog terora, koristeći metode ekonomskog, finansijskog, diplomatskog terorizma uz direktno finansiranje terorističkih napada neonacističkog režima u Kijevu na civile na ruskoj teritoriji - konstatovao je Lavrov.

Ministar je zahvalio kubanskim prijateljima na njihovom principijelnom stavu o situaciji oko Ukrajine.

- Havana je od samog početka dala ocenu onoga što se dešavalo, navodeći apsolutno tačne, istinite razloge onoga što je počelo i što je Zapad godinama pripremao - napomenuo je šef ruske diplomatije.

Diplomata je zahvalio Havani i na saradnji na očuvanju istorijskog sećanja i borbi protiv preporoda nacizma.

- Pretnja takvog razvoja događaja nažalost postoji zbog politike SAD i njihovih evropskih saveznika koji na svaki način pokušavaju da raspiruju nacionalistička ultraradikalna i direktna neonacistička nastrojenja, uključujući i u Ukrajini koju koriste za rat protiv Rusije - naglasio je Lavrov.

Foto: Tanjug/AP

 

 

(VIDEO) Kakav prizor! Severna flota stigla u Havanu! Nuklearnu podmornicu "Kazanj" prate moćni brodovi

 

SAD proširile sankcije!

Sjedinjene Države su proširile sankcije protiv Rusije, uvrstivši na sankcioni spisak više od 30 osoba i 200 organizacija iz Rusije, ali i Kine.

Na listi se našla i lider Gagauzije Evgenija Gucul, Ruski naučni centar robotehnike i kibernetike, sedam brodova za prevoz tečnog gasa, "Uralvagonzavod" i drugi.

 

Neočekivan zaokret! Zapad počeo pregovore sa Rusijom! Do 2025. godine sve mora biti rešeno...

 

Ruske snage probile odbrambeni obruč u Zaporožju

- Ruska borbena grupa Dnjepar nanela je poraz dvema brigadama ukrajinskih oružanih snaga u Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, pri čemu su gubici ukrajinske strane iznosili 80 vojnika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

- Jedinice borbene grupe Dnjepar nanele su poraz vojnom ljudstvu i opremi 128. brdske jurišne brigade i 35. brigade marinaca ukrajinskih oružanih snaga kod Kamenskoga, Pjatihatkija, Stepovog u Zaporoškoj oblasti i Lvova u Hersonskoj oblasti - navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug/AP

 

(VIDEO) Nešto krupno se sprema! Snimljen vojni konvoj sa razornim oružjem: Scene iz Rusije i Belorusije uzdrmale Evropu!

 

Argentina razgovara sa Francuskom o isporuci aviona

Argentina razgovara sa Francuskom o mogućnosti isporuke Kijevu pet neispravnih aviona francuske proizvodnje Super Etendard, prenosi portal Infobae.

"Ideja je da se pošalje... (U Ukrajinu) pet lovaca Super Etendard, koji više nisu u upotrebi zbog embarga koji je Velika Britanija uvela protiv Argentine kao rezultat Foklandskog rata. Učešće Francuske je ključno", navodi portal.

Kako se ističe, argentinska ministarka spoljnih poslova Dijana Mondino razgovarala je o ovom pitanju sa svojim francuskim kolegom Stefanom Sežurne, kao i sa savetnikom američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivanom. Kako prenosi portal, plan je dobio odobrenje argentinskog predsednika Havijera Mileja.

Kako prenosi portal, Argentina nije mogla da koristi navedene avione zbog deficita delova koje nije mogla da kupi zbog britanskog embarga na oružje, uvedenog posle Foklandskog rata. Argentinske vlasti žele da zamene Super Etendard za drugu vojnu tehniku, dok će Francuska popraviti avione i potom ih predati Ukrajini.

 

Najbliži Makronovi ljudi besni i gnevni na njega! Panika zbog "unapred izgubljenih" izbora nateraće ih da mu okrenu leđa?!

 

Bajden odobrio isporuku "patriota"

Američki predsednik Džozef Bajden odobrio je isporuku još jedne baterije protivvazdušnog raketnog sistema Patriot u Ukrajinu, piše Njujork tajms, pozivajući se na izvore u administraciji.
Oni su rekli da je odluka doneta prošle nedelje nakon niza sastanaka na visokom nivou i internih debata o tome kako da se zadovolje hitne potrebe Ukrajine bez ugrožavanja odbrambenih sposobnosti SAD.

Sistem Patriot, drugi koji će SAD poslali Ukrajini, biće prebačen iz Poljske, gde je bio raspoređen radi zaštite rotacionih snaga američke vojske, rekli su izvori.

Sagovornici Njujork tajmsa dodaju da bi baterija mogla da bude raspoređena na ukrajinskoj liniji fronta u narednih nekoliko dana.

Američki list podseća da je Patriot jedan od najdeficitarnijih sistema naoružanja u američkom arsenalu. Pentagon ne otkriva koliko ih ima, međutim, prema izvoru lista, trenutno se 14 takvih sistema nalazi širom sveta.
 

Kakva izdaja! Rusija gori, ovo se ne prašta! Putinu zaboli nož u leđa, posle ovakvog koraka više nema nazad!


Razvožajev: Sevastopolj na meti ukrajinskih raketa

Gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev saopštio je tokom noći grad bio na meti ukrajinskih raketa. Prema njegovim rečima, svi vazdušni ciljevi su uništeni visoko na nebu, najviše iznad Crnog mora.

„Prema operativnim informacijama Službe spasavanja, nema oštećenja na objektima. Niko nije povređen. U toku je utvrđivanje vrste oborenih projektila. U ovom trenutku nije otkrivena nikakva nedetonirana municija“, napisao je Razvožajev na svom Telegram kanalu.

Nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini u februaru 2022. godine, Krim je često meta napada ukrajinskih oružanih snaga. Krimski most se pokušava napasti – uglavnom bespilotnim letelicama i čamcima bez posade. Ministarstvo odbrane Rusije redovno izveštava o uništenim dronova iznad teritorije poluostrva.
 

 

Katastrofalna odluka Zelenskog! Sada je definitivno poražen! Loše vesti stigle iz SAD: I neznalice sa Zapada su shvatile...

 

Pistorijus: Kijev će dobiti 100 raketa za "patriot"

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus najavio je novi paket vojne pomoći Ukrajini, koji uključuje rakete Patriot i drugo oružje.

Pistorijus je to najavio tokom posete zajedno sa predsednikom Volodimirom Zelenskim vojnoj bazi u saveznoj državi Meklenburg-Zapadna Pomeranija, gde se ukrajinsko vojno osoblje obučava na sistemima Patriot.

"Danas mogu da najavim dalji paket pomoći, ne tako veliki, ali ne manje važan“, naglasio je Pistorijus.

Pojasnio je da paket uključuje sto vođenih projektila za sisteme "patriot".

 

Makron i ekipa nisu svesni... Rusi aktivirali sve službe, imaju samo jedan cilj! "Za samo nekoliko minuta.."

 

SAD još nisu potvrdile informaciju o predaji PVO

Američka administracija nije potvrdila objave u medijima da su Sjedinjene Američke Države predale Ukrajini još jedan PVO sistem „patriot”

 

Vest iz Italije o Rusiji i Ukrajini zapalila Evropu! O ovome bruje svi, mnogi su zaboravili na ključnu činjenicu: Znate li šta imaju...

 

Hronika specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajni

Oružane snage Rusije su u protekla 24 sata izvele udare na objekte Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Harkov i Dnjepropetrovsk. Zauzvrat, neprijatelj je granatirao infrastrukturu u pograničnim regionima Rusije.

U pravcu Slobožanskog, ukrajinske formacije su ponovo krenule u kontranapade kod Glubokog , ali su se povukle pošto su pretrpele značajne gubitke u ljudstvu. U Volčansku, neprijateljski napadi takođe nisu doveli do značajnih rezultata.

Zabeleženo je intenziviranje neprijateljstava u pravcu Kupjansk-Svatovski . Ruske trupe razvijaju ofanzivu ka Stepovoj Novoselovki , dok je tokom dana najavljeno oslobađanje naselja Mjasožarovka i Timkovka.

U pravcu Avdejevskog jurišnici Oružanih snaga Rusije stigli su do severozapadne periferije Novoaleksandrovke. Istovremeno, potvrđena je informacija o oslobođenju bar dela sela Sokol .

U pravcu Ugljedara, borbe se nastavljaju u rejonu jaruga Ikrjane. Ukrajina se aktivno brani, a pre izvesnog vremena uspela je da izvede uspešan kontranapad i napreduje nešto severnije od pruge.

 

Holandija odrešila kesu

Holandija je odlučila da izdvoji 60 miliona evra za kupovinu dronova za Ukrajinu, uključujući bespilotne nadzemne letelice i FPV-dronove, saopštilo je Ministarstvo odbrane zemlje.

 

Vagenkneht: Zelenski ne pokušava da zaustavi sukob

Prema rečima ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, ne postoji želja da se na bilo koji način okonča sukob, zbog čega je partija Sare Vagenkneht Unija (BSV) bojkotovala njegov govor u Bundestagu.

Ona je istakla da je centralna tačka govora ukrajinskog lidera odsustvo bilo kakvih kompromisa. Ukazala je na reči Zelenskog da će se borbe završiti ili pod uslovima Ukrajine, uključujući potpuno povlačenje ruskih trupa, uključujući Krim, ili da se uopšte neće završiti.

Vagenknehtova je objasnila da njena stranka takvu poziciju smatra neodgovornom.

"Sve isporuke oružja nisu približile kraj sukoba, a kamoli mogućnost pobede Ukrajine. Situacija na frontu se menja ne u korist Ukrajine, i Zelenski to zna", naglasila je ona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani
Politika

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani

U francuskom gradu Troyesu održana je ceremonija obeležavanja Dana sećanja na stradale, prognane i nestale Rome na Kosovu i Metohiji. Burhan Osmani, organizator i inicijator ovog događaja, podsetio je prisutne na teške okolnosti u kojima su se Romi našli tokom rata na Kosovu i Metohiji u drugoj polovini 1990-ih godina, kada su Albanci hteli da otcepe južnu srpsku pokrajinu.

21.06.2024

19:42

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!
Politika

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!

Predsednik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević, zakazao je 2. sednicu Skupštine grada Beograda za ponedeljak, 24. jun, u 10 časova. Mesto održavanja sednice je zgrada Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića 6, u velikoj sali u prizemlju. Na dnevnom redu ove sednice naći će se izbor gradonačelnika Beograda, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.

21.06.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51