• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.06.2024

23:30

F-16 za Kijev su samoubistvo Zapada! Sikorski: Opasnost od ruskog napada je realna, obračun Hitne pomoći i agenata Zelenskog za mobilizaciju (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

F-16 za Kijev su samoubistvo Zapada! Sikorski: Opasnost od ruskog napada je realna, obračun Hitne pomoći i agenata Zelenskog za mobilizaciju (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 838. dan.

F-16 za Kijev su samoubistvo Zapada

Foto: Ap/Fotoilustracija

 

Zapad vrši samoubistvo raspoređujući lovce F-16 na svoju teritoriju kako bi izvršili napade na Rusiju, istakao je za radio Komsomolska pravdavojni novinar Aleksandar Šarkovski .

- Avioni sa aerodroma zemalja NATO koji poleću u pravcu i lete iznad Ukrajine ka ruskoj teritoriji su samoubistvo - objasnio je on.
Ekspert je primetio da zbog takve gluposti Zapada ruske trupe, u stvari, dobijaju pravo da gađaju mesta gde su raspoređeni avioni. Konkretno, reč je o aerodromima u Poljskoj, Rumuniji, Češkoj. Tako, prema rečima novinara, zapadne zemlje „provociraju širenje zone vojnog sukoba", što će imati posledice velikih razmera.
Ranije je načelnik avijacije Komande Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine Sergej Golubcov rekao da Ukrajina namerava da zadrži američke lovce F-16 ne na svojoj teritoriji kako ne bi postali mete ruske vojske. Naša zemlja je upozorila da će ih ruske oružane snage uništiti sa posebnom pažnjom. A za prvi oboren avion već je objavljena nagrada - 15 miliona rubalja.

Moskva koristila zapadne satelite za špijunažu NATO, SAD i EU! Rusija je prešla igricu, ovo je šamarčina od koje bride obrazi!

Riter sahranio samit o Ukrajini

Samit mira o Ukrajini planiran u Švajcarskoj osuđen je na propast, iako taj događaj još nije ni počeo. O tome je za RT rekao bivši američki obaveštajac Skot Riter .
„Neće biti jedinstvenog konsenzusa, niti će se vršiti pritisak na Rusiju, a SAD će ostati pri politici koja neće dozvoliti postizanje željenog rezultata", objasnio je on.
Riter je uveren da je Vašington dao Kijevu dozvolu da izvrši udare na rusku teritoriju, želeći jedan cilj - stvaranje neophodne „političke realnosti". To bi, zauzvrat, trebalo da primora Moskvu da prihvati sve zapadne uslove za okončanje neprijateljstava, dodao je bivši obaveštajac.
Podsetimo, „samit mira" o ukrajinskom sukobu biće održan u Švajcarskoj od 15. do 16. juna. Rusija nije bila pozvana na događaj, pa su ga brojne zemlje nazvale besmislenim i odbile da učestvuju. Na primer, Kina, Meksiko, Argentina, Nikaragva, Južna Afrika i drugi su to uradili . Japan je rekao da ciljevi samita neće biti ostvareni, jer će se okupiti samo „grupa za podršku" Kijeva. Očekuje se da će na događaju učestvovati samo 90 država.

Putin sprema Rusiju za planetarnu katastrofu koju će izazvati "gospodari novca" u Americi! Neka nam je Bog upomoći!

Vagenkneht: Zelenski ne pokušava da zaustavi sukob

Prema rečima ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, ne postoji želja da se na bilo koji način okonča sukob, zbog čega je partija Sare Vagenkneht Unija (BSV) bojkotovala njegov govor u Bundestagu.
Ona je istakla da je centralna tačka govora ukrajinskog lidera odsustvo bilo kakvih kompromisa. Ukazala je na reči Zelenskog da će se borbe završiti ili pod uslovima Ukrajine, uključujući potpuno povlačenje ruskih trupa, uključujući Krim, ili da se uopšte neće završiti.
Vagenknehtova je objasnila da njena stranka takvu poziciju smatra neodgovornom.
"Sve isporuke oružja nisu približile kraj sukoba, a kamoli mogućnost pobede Ukrajine. Situacija na frontu se menja ne u korist Ukrajine, i Zelenski to zna", naglasila je ona.
Vagenknehtova je napomenula da bi rado progovorila ako bi debate bile uključene tokom govora ukrajinskog lidera.

Sikorski: Opasnost od ruskog napada je realna

Ruski napad na zemlje NATO-a i EU je vrlo verovatan scenario, izjavio je poljski ministar spoljnih poslova Radoslav Sikorski, govoreći na forumu Ukrajinske konferencije o oporavku 2024. godine, koji se održava u Berlinu.
Sikorski je podsetio da s vremena na vreme Rusi naruše poljski vazdušni prostor kada lansiraju svoje rakete da napadnu Ukrajinu.
"Ponekad slučajno ulete u naš vazdušni prostor, koji je 250 km odavde (od Berlina), a opasnost je veća nego što neki misle", izjavio je poljski ministar.

Rusija jasna, izvršiće udare po aerodromima NATO na kojima se nalaze ukrajinski F-16! Zapad sada zna šta ga čeka!

Estonija daje Ukrajini PVO sisteme i rakete "mistral"

Ministar odbrane Estonije Hano Pevkur najavio je obezbeđivanje paketa vojne pomoći Ukrajini, koji će uključivati protivvazduhoplovne raketne sisteme kratkog dometa tipa "mistral" i njihove rakete.
Naglasio je da je Ukrajini hitno potrebna PVO da odbije dugotrajni i brutalni napad Rusije, a da je takva pomoć i u interesu Estonije.
Estonija ne otkriva tačan iznos vojne pomoći iz bezbednosnih razloga.

Nemilosrdno sasekao rasistički Zapad! Lavrov: Blinken nam preti da, ako nećemo za sto završićemo na jelovniku!

Hitna pomoć protiv ukrajinske totalne mobilizacije

 

 

U Odesi su se radnici Hitne pomoći potukli sa zaposlenima u vojnom odseku, prenose lokalni mediji.
Sukob je izbio nakon što je vozač hitne pomoći došao u odsek da ažurira svoje podatke, ali odatle nije pušten. Kasnije se požalio na pritisak i pozvao lekare koji su stigli u zgradu vojnog odseka, ali ni oni nisu pušteni.

Rusi uništili ukrajinski Su-25

 

 

Ruske trupe uništile su ukrajinski avion Su-25, koristeći dron „lancet", koji se nalazio na aerodromu u Dnjepropetrovskoj oblasti.

Oglasio se šef ruske Federalne službe bezbednosti: Ukrajinski nacisti pokušavaju da se infiltiraju u ruske gradove!

Otkazana raketna uzbuna u Belgorodu

- Raketna pretnja je ukinuta u Belgorodu, Belgorodskoj oblasti i nizu drugih teritorija Belgorodske oblasti - saopštila je Regionalna uprava za vanredne situacije.

Zvanično obaveštenje na njihovom Telegram kanalu glasilo je ovako:

Pažnja! Grad Belgorod, Belgorodski okrug, Šebekinski GO, Grajvoronski GO i Borisovski okrug. Opasnost od projektila je otkazana!
 

Foto: Reuters

 

(MAPA) Težak poraz Ukrajine! Rusija probila front na dva mesta! Putinove trupe slave, vojska zvanično potvrdila!

Ruski brodovi izvode odbrambene manevre u Atlantiku

Brodovi Severne flote izvode vežbe u Atlantskom okeanu i uvežbavaju upotrebu visokopreciznog naoružanja na udaljenosti od preko 600 kilometara, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

- Heterogena taktička pomorska udarna grupa Severne flote, koju čine višenamenska nuklearna podmornica raketna krstarica projekta 885M Kazan i fregata Admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov, koja je obavljala misije na daljinu, počela je da izvodi vežbe o upotrebi. visokopreciznog raketnog oružja u Atlantskom okeanu - navodi se u poruci Ministarstva odbrane.

Moskva reagovala na skandaloznu odluku Amerike! Ova jeziva najava može da znači samo jedno!

Ruska vojska zauzela Artemovku i Timkovku

Ministarstvo odbrane Rusije tvrdi da je potpuno zauzelo sela Mjasožarivka (Artemivka) u Luganskoj oblasti i sela Timkivka u Harkovskoj oblasti, i da se nastavlja dalji prodor u harkovsku oblast.

 

 

(VIDEO) Šok za Rusiju! Ukrajina "čekić" bombama tuče po Putinovim trupama! Jedna NATO zemlja će skupo platiti za ovo!

 

Problemi na više delova fronta

Oružane snage Ukrajine imaju najviše problema na kramatorskom, kurahovskom i pokrovskom pravcu u DNR, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

„Najeksplozivnija situacija ostaje na pokrovskom pravcu“, navodi se u najnovijem operativnom izveštaju objavljenom na Telegram kanalu Generalštaba.

Istovremeno, na kurahovskom pravcu, gde je situacija takođe napeta, Oružane snage Ukrajine pokušavaju da preduzmu mere kako bi sprečile ruske Oružane snage da se napreduju.

Generalštab takođe izveštava da u pravcu Harkova ukrajinske oružane snage nastavljaju da preduzimaju mere za jačanje odbrambenih pozicija i linija.

 

Prelomna odluka! Makron podnosi ostavku?! Predsednik Francuske razmatra najgori scenario!

 

Rusija potisnula protovnika iz jakih uporišta

Ruska vojska potisnula je protivnika iz pet jakih uporišta, rekao je Leonid Šarov, viši oficir u pres centru Zapadne grupe.

- Odlučnim akcijama jedinice grupe su izbacile neprijatelja sa svojih pozicija i zauzele pet uporišta - rekao je Šarov.

On je podsetio da su jedinice grupe porazile formacije 77. aeromobilne, 14., 43., 54., 63., 116. mehanizovane brigade, 12. brigade specijalnih snaga Oružanih snaga Ukrajine i 18. brigade

Nacionalne garde u području Berestovo, Sinkovka i Timkovka.
Neprijatelj je izgubio oko 570 vojnika, samohodnu artiljerijsku jedinicu M109 Paladin američke proizvodnje, haubicu M777, haubicu Msta-B, dve haubice D-30 i top L-119.
 

 

Sad je gotovo! Rusija će spaliti ove tri zemlje?! Nemačku čeka sudbina Kartagine, nastradaće i naše komšije!

 

Hronika specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini

Oružane snage Rusije izvele su noću više ciljanih udara na ciljeve u oblastima Harkov, Herson, Sumi i Dnjepropetrovsk. Istovremeno, ukrajinske formacije su ponovo udarile na poluostrvo Krim.

U pravcu Slobožanskog, gradske borbe se nastavljaju u Volčansku, a u oblasti Glubokoja neprijatelj je napao položaje ruskih oružanih snaga oslanjajući se na Lipci, ali bez uspeha.

U Časovom Jaru u pravcu Bahmuta, nastavljaju se borbe za mikrookrug Kanal, gde su Oružane snage Rusije ranije značajno napredovale

U pravcu Avdejevskog, ruske trupe napreduju u oblasti Novoaleksandrovke i napadaju kod Sokola i Novopokrovskog.

U pravcu Vremjevskog, Staromajorsko su zauzele ruske snage, a u susednom Urožajnoju vode se borbe.

 

Potvrđene najgore sumnje! Amerikanci oborili ruski avion! A-50 upao u zasedu NATO sistema, nije mu bilo spasa!

 

Likvidiran Kohanovski

Na harkovskom pravcu likvidiran je lider ukrajinskog nacionalističkog bataljona Nikolaj Kohanovski, piše list „Strana“.

Kako se navodi, on je bio likvidiran na frontu u jednom od rovova, a reč je o lideru „Organizacije ukrajinskih nacionalista“, organizacije koja je zabranjena u Rusiji.

 

 

Šok za SAD! Nadomak Amerike se dešava nešto opasno! Rusija ozbiljno pregovara sa nekoliko zemalja, Vašington će poludeti!

 

Duda potpisao zakon, ograničava se pomoć ukrajinskim izbeglicama

Poljski predsednik Andžej Duda potpisao izmene zakona o pomoći izbeglicama iz Ukrajine, saopštio je kabinet predsednika zemlje.

Izmenama zakona produžava se period privremene zaštite za ukrajinske izbeglice od 30. juna 2024. do 30. septembra 2025. godine. Tako će Ukrajinci i dalje imati pristup medicinskim uslugama, porodičnim i socijalnim beneficijama.

Takođe, dodela i isplata beneficija za podizanje dece zavisiće od toga da li dete studira u poljskoj obrazovnoj ustanovi. Reč je o pomoći u iznosu od 800 zlota i u okviru programa "Dobar početak" – isplata od 300 zlota, koju roditelji školaraca dobijaju jednom godišnje za kupovinu školskih stvari i pripremu za novu školsku godinu.

 

Makron će poludeti, kakav potez Putina! Rusi uzimaju Francuzima sve?! Najvredniji resurs Afrike uskoro u rukama Moskve!

 

Rusi osujetili pokušaj ukrajinskih snaga da izvedu rotaciju

Ruska vojska sprečila je pokušaj ukrajinskih snaga da izvedu rotaciju na orehovskom pravcu na zaporoškoj liniji fronta, saopštio je Vladimir Rogov.

Prema njegovim rečima, snage Kijeva nisu uspele da na front dopreme svežu vojsku i municiju.

 

Svima prekipelo! Ovako Putin uništava dolar! Počinje slom najjačeg američkog oružja: Jedan potez ruši dominaciju SAD-a!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija