• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.06.2024

09:40

Bajden se oglasio nakon udarnih vesti iz suda! Skandal trese Ameriku, njegovom sinu preti dugogodišnja robija!

Printscreen

Vesti

Bajden se oglasio nakon udarnih vesti iz suda! Skandal trese Ameriku, njegovom sinu preti dugogodišnja robija!

Podeli vest

Američki predsednik Džo Bajden rekao je da će poštovati odluku porote da proglasi njegovog sina krivim za nezakonitu kupovinu oružja.

Porota od 12 članova proglasila je Hantera Bajdena (54) krivim za laganje o upotrebi droga na obrascu dok je kupovao pištolj 2018. godine.

Iako predsednik Bajden nije prisustvovao suđenju u Delaveru, mnogi članovi porodice, uključujući prvu damu Džil Bajden , redovno su to činili. Supruga i sestra Hantera Bajdena povremeno su bile prisutne kako bi ga podržale tokom postupka.

Predsednik Bajden odleteo je u Vilmington, Delaver, nakon presude gde je pozdravio i zagrlio svog sina na pisti.

- Ja sam predsednik, ali sam i tata. Džil i ja volimo našeg sina i jako smo ponosni na čoveka kakav je danas - rekao je Bajden i dodao da će "prihvatiti ishod ovog slučaja i nastaviti poštovati sudski proces dok Hanter razmatra žalbu".

Predsednik Bajden ranije je odbacio mogućnost pomilovanja svog sina, na čijem su suđenju objavljeni neugodni detalji dok su tužioci pokušavali dokazati da je koristio crack kokain u trenutku kada je kupio pištolj.

Porotnici su razgovarali s njegovom bivšom suprugom, Ketlin Bul, i bivšom devojkom, Zoi Kestan, koje su opisale česte upotrebe droge koja je uzela danak njegovim prijateljima i porodici. Tekstualne poruke s detaljima o njegovoj zavisnosti i fotografije, od kojih neke prikazuju polugolog Hantera Bajdena, takođe su pokazane sudu.

Presuda je u utorak izazvala političku reakciju, uključujući republikance u Kongresu koji su proveli godine istražujući ponašanje i poslovne veze Hantera Bajdena.

Hanter Bajden će biti osuđen u narednih 120 dana, ali sudija koji nadzire slučaj nije odredio datum saslušanja. Preti mu do 25 godina zatvora, ali pravni stručnjaci kažu da je vrlo malo verovatno da će konačna kazna biti približna toj.

Njegovi pravni problemi će se nastaviti tokom cele godine, kao i tokom predizborne kampanje njegovog oca. U septembru će se suočiti sa suđenjem u Kaliforniji pod optužbom da nije platio 1,4 miliona dolara poreza na prihod.

Ako bude proglašen krivim u tom slučaju, Hanter Bajden bi se mogao suočiti sa do 17 godina zatvoa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) Šok snimak iz Ukrajine! Lekari pretukli vojne regrutere! Ludnica u Odesi, došli da ukažu pomoć, a tamo ih sačekalo...
VELIKI SKANDAL

(VIDEO) Šok snimak iz Ukrajine! Lekari pretukli vojne regrutere! Ludnica u Odesi, došli da ukažu pomoć, a tamo ih sačekalo...

Danas je u Odesi došlo do sukoba između zaposlenih u jednom od regionalnih Centara za regrutaciju i socijalnu podršku (TCC) i radnika hitne pomoći. Incident se dogodio kada su lekarske ekipe, službenim vozilima, stigle da oslobode kolege iz vojnog registra, koji su prethodno došli da pruže medicinsku pomoć i tamo lišeni slobode.

12.06.2024

09:10

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija