• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.06.2024

06:40

Goreće Evropa! Iz Rusije stigla zloslutna najava! Jedna država će uskoro platiti najstrašniju cenu, čeka se samo...

Shutterstock, PngWing

Vesti

Goreće Evropa! Iz Rusije stigla zloslutna najava! Jedna država će uskoro platiti najstrašniju cenu, čeka se samo...

Podeli vest

Lovci F-16 koji će biti prebačeni u Ukrajinu najverovatnije će biti bazirani u Poljskoj, i leteće na borbene zadatke sa punim arsenalom. O tome je za ruske medije govorio vojni ekspert, bivši oficir američke vojske Stanislav Krapivnik.

U ponedeljak, 10. juna, postalo je poznato da će Ukrajina sakriti američke lovce na teritoriji drugih zemalja. Ovo je izvestio predstavnik ukrajinskog vazduhoplovstva.

Prema rečima vojnog stručnjaka Stanislava Krapivnika, takve zemlje bi mogle biti Moldavija, Rumunija ili Poljska.

- Mnogi ukrajinski avioni su već bazirani u Poljskoj. Poleću i sleću na ukrajinske aerodrome, tamo se pune gorivom, naoružavaju i lete na borbene zadatke. A F-16 će, najverovatnije, biti naoružani u samoj Poljskoj, jer u Ukrajini, zbog naših stalnih napada, nema normalnih aerodroma i infrastrukture. Što se tiče Rumunije, tamo se gradi najveća NATO baza u Evropi. Dakle, ništa ih ne sprečava da tamo sakriju ukrajinske F-16 - kaže Krapivnik.

On je takođe dodao:

- Svi piloti će biti plaćenici iz zemalja NATO-a. Među njima može biti jedan ili dva Ukrajinca, a zatim i oni sa stranim pasošima. Ne znam koja je namera našeg rukovodstva, ali ja bih počeo da udaram po Poljskoj, jednim ciljanim demonstrativnim udarom. Smatram da je potrebno udariti da ništa ne ostane od baze. Baza mora biti potpuno uništena.

Kako on kaže, zapadni zvaničnici su vremenom izgubili strah, koji im sada treba vratiti.

- Sami su sebe ubeđivali da im se ništa neće dogoditi zbog prelaska „crvenih linija“. Dakle, ako se ti ljudi ne otrezne, biće samo gore, a otrezniti se možete samo vrlo jakim udarcima - zaključuje Krapivnik.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50