• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

14.06.2024

08:10

Tramp u panici zbog šokantnog poteza Rusije! Putin im je na kućni prag poslao najbrutalniju poruku!

EPA

Vesti

Tramp u panici zbog šokantnog poteza Rusije! Putin im je na kućni prag poslao najbrutalniju poruku!

Podeli vest

Prisustvo ruskih vojnih brodova u Havani je nezamislivo, ocenio je nekadašnji američki predsednik Donald Tramp koji je i kandidat Republikanske partije na predstojećim izborima za lidera Sjedinjenih Američkih Država.

- Želimo da vidimo da je naša vojska jaka, da se novac ne rasipa širom sveta. Ne želimo da vidimo ruske brodove odmah kod obala Floride, gde se sada nalaze. To je nezamislivo - istakao je Tramp nakon sastanka u Vašingtonu sa predstavnicima svoje partije iz oba doma Kongresa SAD.

On je poručio da želi da vidi uspeh Sjedinjenih Država, koji sada izostaje.

Prethodno, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je odred brodova ruske Severne flote, uključujući fregatu „Admiral Gorškov“, naoružanu raketama „cirkon“ i nuklearnu podmornicu „Kazanj“ završio vežbe primene visokopreciznog oružja u Atlantskom okeanu i uplovio u luku u Havani.

Američka Južna komanda saopštila je da je podmornica na nuklearni pogon, USS Helena, u četvrtak uplovila u vode blizu američke baze na Kubi, samo dan nakon ulaska Rusa u Havanski zaliv posle vežbi u Atlantskom okeanu. Uplovljavanje američke podmornice je deo "rutinske lučke posete" dok plovi kroz region koji pokriva Južna komanda, saopšteno je iz komande.

Prethodno, Sjedinjene Američke Države poslale su brodove da špijuniraju grupu brodova ruske mornarice koji su krenuli ka Havani, javlja „Si-Bi-Es“, pozivajući se na zvaničnike. Vašington ne vidi pretnju u predstojećoj poseti ruskih brodova kubanskoj luci, ali su, uprkos tome, „američki brodovi poslati da špijuniraju Ruse“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija