• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.06.2024

23:30

Šok vesti! Ako oni dođu - to je kraj Ukrajine! Rusija je ovo dugo čekala, Kijevu stigle uznemirujuće informacije iz Britanije!

Reuters/telegram

Vesti

Šok vesti! Ako oni dođu - to je kraj Ukrajine! Rusija je ovo dugo čekala, Kijevu stigle uznemirujuće informacije iz Britanije!

Podeli vest

Mogućnost slanja velikog talasa severnokorejskih vojnika u Ukrajinu pojavila se nakon što je lider te zemlje Kim Džong Un potpisao odbrambeni sporazum sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Pjongjangu, piše Dejli mejl.

Britanski analitičari smatraju da bi dolazak hiljada severnokorejskih vojnika na ukrajinski front mogao značajno da promeni tok sukoba, ojačavajući poziciju Kremlja. 

- Mislim da će Severna Koreja verovatno poslati trupe kao deo novog odbrambenog pakta. Ovo je veoma zabrinjavajuće. Dodaće brojnost, ali ostaje da se vidi koliko će biti prilagodljivi na bojnom polju - rekao je bivši stručnjak za obaveštajne poslove britanske vojske, Filip Ingram.

Pakt između Putina i Kima uključuje zajedničku obavezu intervenisanja u sukobima na strani jednog ili drugog. Ovo bi moglo značiti da će Rusija podržati Severnu Koreju protiv Južne Koreje.

Međutim, s obzirom da formalni tekst nije objavljen, njegove implikacije ostaju otvorene za tumačenje. Kim je novinarima rekao da će zemlja "bez oklevanja" odgovoriti na pretnje koje su uperene protiv Severne Koreje ili Rusije.

Kim je dodao da će novi sporazum pomoći u stvaranju "novog multipolarnog sveta" i opisao podršku svoje nacije Rusiji kao "bezuslovnu". Putin je rekao da će zemlje pružiti "uzajamnu pomoć" u slučaju agresije na bilo koju od njih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija