• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.06.2024

15:00

Kreće treći svetski rat! Sad je sve na Moskvi i Vašingtonu, iz Duginovog grla izašla najmračnija tvrdnja ikada!

Reuters

Vesti

Kreće treći svetski rat! Sad je sve na Moskvi i Vašingtonu, iz Duginovog grla izašla najmračnija tvrdnja ikada!

Podeli vest

Svet se nalazi na ivici nuklearnog rata, punopravnog i totalnog trećeg svetskog rata između Rusije i NATO zemalja, a ko će biti na čelu Bele kuće u sledećem mandatu na kraju će odrediti da li će čovečanstvo postojati ili ne, ocenjuje ruski filozof.

Predstojeći predsednički izbori u SAD, koji bi trebalo da se održe 5. novembra 2024, od apsolutnog su značaja, a od njihovog ishoda umnogome zavisi sudbina ne samo Sjedinjenih Država, pa čak i celog Zapada, već i čitavog čovečanstva, piše ruski filozof i geopolitičar Aleksandar Dugin za RIA Novosti.

Svet se nalazi na ivici nuklearnog rata, punopravnog i totalnog trećeg svetskog rata između Rusije i NATO zemalja, a ko će biti na čelu Bele kuće u sledećem mandatu na kraju će odrediti da li će čovečanstvo postojati ili ne.

Zato je toliko važno da još jednom pogledamo dva kandidata na ovim izborima i razumemo njihove platforme i pozicije.

- Džozef Bajden je danas slaboumni invalid sa očiglednim znacima senilne demencije. On je samo fasada, reklamni znak za političke elite Demokratske stranke, koje su čvrsto na vlasti u Sjedinjenim Državama - priča Dugin i dodaje:

Foto: Printskrin

 

- U principu, Bajden bi mogao da vlada i kao zombi, a to ništa ne bi promenilo. Iza njega stoji kohezivna grupa globalista (ponekad nazivana ‘svetska vlada’), koja ujedinjuje ne samo većinu američke duboke države, već i liberalne elite u Evropi i na svetskom nivou.

Ideološki, Bajden je globalizam, odnosno projekat ujedinjenja čovečanstva pod vlašću liberalnih tehnokratskih elita sa ukidanjem suverenih nacionalnih država i potpunim mešanjem naroda i vera. Ovo je svojevrsni projekat za novu Vavilonsku kulu.

Pravoslavni hrišćani i mnogi hrišćanski tradicionalisti drugih vera ovo vide kao „dolazak antihrista“.

Demokrate u Sjedinjenim Državama sve manje brinu o samim Amerikancima i sve više o održavanju svoje globalne dominacije po svaku cenu, čak i po cenu svetskog rata (sa Rusijom i Kinom). U izvesnom smislu, oni su spremni da žrtvuju i same Sjedinjene Države, što ih čini izuzetno opasnim.

- Za čovečanstvo, pobeda Bajdena ili jednostavno činjenica da on ostaje na vlasti u bilo kom svojstvu biće katastrofa. Globalisti će nastaviti da grade Novi Vavilon, držeći se svetske vlade, a to je bremenito eskalacijom postojećih sukoba i početkom novih. Bajden je rat. Bez kraja i ivice - ocenjuje Dugin.

Donald Tramp - bistra, originalna, impulsivna ličnost jake volje

Iza Donalda Trampa stoje potpuno različite snage, koje su, zaista, alternativa Bajdenu i njegovoj grupi globalista. Stoga je Trampov prvi predsednički mandat bio neprekidan skandal.

Američki establišment je kategorički odbio da ga prihvati i nije se smirio sve dok ga nije zamenio Bajdenom.

- Tramp je, za razliku od Bajdena, bistra, originalna, impulsivna ličnost jake volje. Pojedinačno, uprkos godinama, u dobroj je formi, strastven, energičan i veseo. Štaviše, ako je Bajden timski čovek, a u suštini štićenik globalističkih krugova, onda je Tramp usamljenik, oličenje američkog sna o ličnom uspehu. On je narcis i egoista, ali veoma vešt i uspešan političar - navodi Dugin.

Glavna razlika između Trampa i Bajdena je u tome što će se prvi usredsrediti na racionalno proračunate američke nacionalne interese (što odgovara realizmu u međunarodnim odnosima) i to će učiniti sa pragmatičnim obračunom ravnoteže snaga i resursa.

Foto: Reuters

 

Dok je ideologija globalista iza Bajdena, u izvesnom smislu, totalitarna i beskompromisna, za Trampa je nuklearna apokalipsa neprihvatljiva cena za bilo šta.

Za Bajdena i, što je najvažnije, za one koji sebe zamišljaju kao vladare Novog Vavilona, sve je na kocki, a njihovo ponašanje, čak i u kritičnoj situaciji, je nepredvidivo.

Tramp je samo igrač, veoma tvrd i hrabar, ali sputan racionalnošću i procenama konkretnih koristi. Trampa se teško može ubediti, ali sa njim se može cenjkati.

Bajden i njegovi gospodari su ludi. Američki izbori u novembru 2024. daće odgovor na pitanje da li čovečanstvo ima šanse ili više nema. Ni manje, ni više.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija