• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.06.2024

18:41

Premijer Velike Britanije krije milione u Kaliforniji! Riši Sunak doživeo potpuni politički kolaps!

Reuters/Shutterstock/Wikipedia

Vesti

Premijer Velike Britanije krije milione u Kaliforniji! Riši Sunak doživeo potpuni politički kolaps!

Podeli vest

Protivnici premijera Velike Britanije Rišija Sunaka, tvrde da će se on preseliti u svoju kuću na plaži nakon poraza na predstojećim vanrednim izborima.

Britanski premijer Riši Sunak poseduje kuću na plaži vrednu 7,2 miliona dolara u Santa Monici u Kaliforniji, gde njegovi protivnici kažu da bi mogao da se preseli ako izgubi opšte izbore sledećeg meseca, izvestio je u sredu Politiko.

Konzervativna partija Velike Britanije je na putu za istorijski poraz na predstojećim izborima, čime bi bio okončan njen 14-godišnji mandat u vladi, pokazuju tri velike ankete objavljene u sredu.

Ankete predviđaju najniži nivo svih vremena za Torijeve i usred pokazatelja da je Sunakova nepopularnost dostigla rekordne nivoe.

Foto: EPA

 

Premijer je prošlog meseca raspisao vanredne izbore, tvrdeći da je njegova odluka da raspiše izbore prvenstveno motivisana ekonomskim faktorima kao što su istorijski pad britanskog životnog standarda, rast troškova energije i inflacija.

Predviđena ubedljiva pobeda laburista izazvala je spekulacije da bi Sunak mogao da se preseli u Kaliforniju ako se nađe bez najboljeg posla, navodi agencija.

- Golden Stejt je postao problem u predizbornoj kampanji, toliko da je slanje Sunaka u Kaliforniju politička skraćenica za njegovo zbacivanje sa funkcije - piše Politico.

Sunakova kuća na plaži sa pogledom na Tihi okean nalazi se u luksuznoj stambenoj zgradi u elitnom delu Santa Monike, navodi se u saopštenju.

Foto: EPA

 

Izdanje je tvrdilo da će se Sunakova deca verovatno upisati u elitne škole u ​​toj oblasti, "družeći se sa decom poznatih ličnosti" ako Sunak odluči da se preseli odmah nakon izbora.

Britanski premijer nije krio da voli Kaliforniju, rekavši da mu je život u SAD pomogao u oblikovanju njegovog razmišljanja kao lidera.

Nakon studija na Oksfordu, Sunak je stekao MBA na Univerzitetu Stanford u Kaliforniji, gde je upoznao svoju ženu Akšatu Murti, ćerku šestog najbogatijeg čoveka Indije, i vodio hedž fond u Santa Monici.

Foto: EPA/Etienne Laurent

 

Američki predsednik Džo Bajden se čak našalio na račun kuće Rišija Sunaka u Kaliforniji tokom sastanka u San Dijegu prošle godine.

 - Želim da vam poželim dobrodošlicu nazad u Kaliforniju, on je čovek sa Stanforda, i još uvek ima dom ovde u Kaliforniji - rekao je Bajden.

Zato sam jako ljubazan prema tebi, možda me možeš pozvati kod sebe u Kaliforniju.” Sunak je, međutim, demantovao glasine da planira preseljenje u Kaliforniju nakon potencijalnog poraza na izborima, obećavajući da će ostati u Velikoj Britaniji bez obzira na ishod.

„Mislim, to jednostavno nije istina”, rekao je Sunak u intervjuu prošlog meseca.

On je takođe odbacio tvrdnje da su prevremeni izbori dogovoreni da bi odgovarali školovanju njegovih ćerki u SAD.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija