• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.07.2024

07:10

Rusi rešili da završe sve! Ovo će prvo uraditi Americi, a onda je na redu Kijev: Moskva kreće u realizaciju svih planova SVO!

Reuters/Društvene Mreže

Vesti

Rusi rešili da završe sve! Ovo će prvo uraditi Americi, a onda je na redu Kijev: Moskva kreće u realizaciju svih planova SVO!

Podeli vest

Rusija će primorati SAD i Zapad da obustave vojnu pomoć kijevskom režimu, nakon čega će ciljevi specijalne vojne operacije biti brzo ostvareni, smatra naučni direktor Fakulteta za svetsku ekonomiju i međunarodnu politiku, Sergej Karaganov.

- Mislim da bi najbolja opcija bila da SAD odbiju, na primer, zbog fiskalnih ograničenja, da nastave da finansiraju kijevsku huntu. Posle toga ćemo ostvariti svoje ciljeve sa manje gubitaka - rekao je on u intervjuu za Ukraina.ru.

Kao rezultat toga, prema njegovim rečima, „Istočni deo, centralna i cela južna Ukrajina (odnosno prvobitne ruske zemlje) će se vratiti Rusiji“. Na preostaloj teritoriji, rekao je on, „biće stvorena potpuno demilitarizovana i regularna država“. Istovremeno, neki delovi bi mogli da pripadnu Poljskoj, Mađarskoj i Rumuniji.

Po mišljenju politikologa, „Mi se ne borimo protiv Ukrajine i nesrećnih, drogiranih Ukrajinaca, koje su njihova korumpirana elita i njihovi gospodari, bacili u „mlin za meso“.

- Mi se borimo protiv Zapada“, rekao je Karaganov. – Naravno, udarićemo ukrajinsku vojsku, jer je ona zapravo angažovana, ali naš glavni cilj je da otreznimo Zapad i nateramo ga da puzi nazad. …Ukrajinski narod se delimično stavio u ovu poziciju – da bude „topovsko meso“ u sukobu Zapada i Rusije - kaže Karaganov.

Napomenuo je, da „što pre bude poražena kijevska hunta, to će biti bolje za buduće generacije stanovnika današnje Ukrajine“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija