• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.06.2024

22:49

(UŽIVO) Rusi bombardovali Kijev i Harkov! Zelenski dozvolio pregovore sa Rusijom preko posrednika

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Rusi bombardovali Kijev i Harkov! Zelenski dozvolio pregovore sa Rusijom preko posrednika

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 858. dan.

Užas na Zapadu! Rusi naoružavaju generala Haftara, u planu nova ruska baza! Pojavili se prvi znaci pregrupisanja

 

U blizini Belorusije grupe NATO

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Belorusije Pavel Muravejko rekao je da se u blizini granice republike sa zemljama EU nalazi 10 bataljonsko-taktičkih grupa NATO - oko 20 hiljada ljudi.
Prema njegovim rečima, 6 hiljada od 20 hiljada ljudi su Amerikanci. On je naglasio da je republika zabrinuta zbog takvih suseda.

Muraveiko je istakao da ih to tera da prate sve akciju NATO.

Prethodno je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, na konferenciji za novinare sa estonskom premijerkom Kajom Kalas, rekao da alijansa nije protiv toga da Evropska unija finansira izgradnju utvrđenja na granici Poljske i baltičkih zemalja sa Rusijom i Belorusijom.
 

 

Putin slomio Ukrajinu! Zelenski dozvolio pregovore sa Rusijom!

 

U Kijevu povređeno pet osoba od fragmenata ruske rakete, evakuisano 10 stanara zgrade

Pet osoba je povređeno nakon što su fragmenti ruske rakete pali na stambenu zgradu u Kijevu, saopštio je večeras gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko. Prema njegovim rečima, u zgradi od 14 spratova, balkoni na dva sprata su delimično uništeni. Preti i urušavanje balkona na jednom od spratova. Kličko je dodao da je 10 stanovnika evakuisano iz zgrade u okrugu Obolonj.

- Do sada se lekarima javilo pet žrtava. Sve su žene, sa akutnom reakcijom na stres. Jedna starija žena je hospitalizovana, ostalima je pružena pomoć na licu mesta - napomenuo je Kličko na Telegram kanalu.

On je dodao da je požar u zgradi stavljen pod kontrolu, a spasioci nastavljaju proveru stanova.

 

Kličko: PVO brani Kijev!

Eksplozije u Kijevu, javljaju ukrajinski mediji. Prema rečima gradonačelnika Vitalija Klička, dejstvuje ukrajinska PVO.

 

Hitno! Gađan Harkov! Rusi upotrebili bombu dvostruke snage, nakon čega je ostao samo dim! (VIDEO)

 

Napad!

Intenzivni napad ukrajinskih dronova na industrijsku zonu u Lipecku bio je besmislen, saopštio je Novolipecki metalurški kombinat.

- 30. juna na teritoriji fabrike koja proizvodi civilne proizvode, zabeležen je još jedan napad roja bespilotnih letelica, koji se ovoga puta pokazao besmislenim, jer nije dao nikakve rezultate - naglasili su iz kompanije.
 

 

Gori Harkov?!

Eksplozija u Harkovu, javljaju ukrajinski mediji.
 

Nastavlja se militarizacija Evrope! Amerika prebacuje "abramse" u novu bazu, Putin poručio: Moskva je za to spremna!

 

Dugin prorekao šta će se desiti sa Srbijom! Zapad nije svestan kakve promene kreću u Evropi nakon ruske pobede!

 

Najnoviji izveštaj Ministarstva odbrane Rusije


Ruske snage su uništile železnički voz sa naoružanjem, vojnom tehnikom i ljudstvom 117. brigade Oružanih snaga Ukrajine prilikom istovara;

Oružane snage Ukrajine su u prethodna 24 sata izgubile do 285 vojnika, tenk i borbeno vozilo sistema „grad“ kao rezultat dejstava ruske grupe „Sever“;

Grupa „Centar“ poboljšala je taktičke položaje i uništila formacije pet brigada ukrajinske vojske. Takođe je odbila pet protivnapada ukrajinskih snaga. Poginulo je i ranjeno do 370 ukrajinskih vojnika;

Oružane snage Ukrajine rasporedile su bataljon „Opfor“, ruska vojska odbila je napad u zoni grupe „Jug“. Poginulo je i ranjeno do 450 ukrajinskih vojnika, a uništena su dva tenka i tri oklopna vozila;

Grupa „Istok“ zauzela je povoljnije položaje i uništila ljudstvo i tehniku tri ukrajinske brigade teritorijalne odbrane. Poginulo je i ranjeno do 130 ukrajinskih vojnika;

Grupa „Zapad“ nanela je poraze brigadama Oružanih snaga Ukrajine i „Azova“ (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji), odbila dva protivnapada, neprijatelj je proteklog dana izgubio do 515 vojnika;

Grupa „Dnjepar“ uništila je ljudstvo i tehniku tri ukrajinske brigade. Poginulo je i ranjeno do 105 ukrajinskih vojnika;

Ruski PVO sistemi su tokom protekla 24 časa oborili 72 ukrajinske bespilotne letelice, dve rakete „neptun MD“, tri lažna vazdušna cilja „mald“ i devet raketa „hajmars“.

 

Gore svetski mediji! Huti ispalili Putinov "kinžal"?! Drama u Crvenom moru, pogođen izraelski brod, hitno se oglasili iz Jemena!

 

Kijev i ostale oblasti bez struje

Stanovnici Kijevske, Sumske, Černigovske, Harkovske i Dnjepropetrovske oblasti Ukrajine ostali su u nedelju delimično bez struje nakon oštećenja objekata energetskog sistema, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo energetike.
 

 

Evropa na nogama! Ovo se nije dogodilo još od Čerčila! Protiv Putina i Rusije povlače radikalan potez, namera je veoma jasna!

 

Borbe za hersonska ostrva

Borbe na hersonskom pravcu trenutno se vode na ostrvima, pošto je ukrajinska vojska potisnuta sa leve obale regiona, saopštio je gubernator oblasti Vladimir Saldo.

Ostrva na hersonskom pravcu su područje kontakt-linije, u ostalim delovima postoji prirodna granica – reka Dnjepar.

 

Drama u Ukrajini! Šta se ovo dešava u velikim gradovima?! Počelo spaljivanje vojnih vozila, sve službe u stanju pripravnosti!

 

Ukrajina napala Tokmak

Ukrajinske trupe otvorile su vatru na grad Tokmak u Zaporoškoj oblasti, napad je odbijen PVO sistemima, izjavio je kopredsedavajući Koordinacionog saveta za integraciju novih regiona pri Javnoj komori Rusije Vladimir Rogov.
 

 

Bežanija iz Ukrajine! Šokantan potez američkih trupa! Čuli šta Bajden priča na debati, pa odlučili da donesu prelomnu odluku?!

 

Izveštaj sa fronta: Žestoke borbe u Volčansku i Časovom Jaru, ruske snage napreduju u Donbasu.

Ukrajinske snage su bespilotnim letelicama napale Tversku oblast i pokušale da pogode ciljeve na Krimu pomoću raketa i bespilotnih letelica, ali su napadi uspešno odbijeni.

Ruske trupe su izvršile napad OTRK-om Iskander na voz sa vojnom opremom ukrajinskih formacija u Ukrainki na železničkoj stanici Jancevo, koja se nalazi na privremeno okupiranoj teritoriji Zaporoške oblasti.

Iz pravca Hersona izveštavaju o borbama u oblasti Antonovskog mosta. Ruske trupe potapaju protivničke čamce i uništavaju protivvazdušna postrojenja Oružanih snaga Ukrajine (OSU).

U sektoru Zaporožja, ruske snage postepeno napreduju kod Verbovoga. Artiljerija dejstvuje kod Male Tokmačke. Bilo je više ruskih napada, uključujući napad na pretovarnu bazu OSU na železničkoj stanici Jancevo.

Prednost u dronovima ostaje na strani OSU. Noću je "Baba Jaga" minirala prilazne puteve ruskim položajima.

Na Južnom Donjeckom frontu, ruske snage su malo napredovale u Urožajnu. OSU pokušavaju kontraudar iz pravca Makarovke prema Staromajorsku, ali ruske posade bespilotnih letelica i artiljerija zaustavljaju napade.

 

 

Na frontu Đeržinskog (Toretskog), ruske snage su napredovale jugozapadno od Šumova, čije je oslobođenje objavilo Ministarstvo odbrane Rusije. Na terenu se izveštava o oslobađanju Južnog i napretku u oblasti Železnog. Ruske grupe su takođe uspostavile uporište u Kirovu. MLRS „Uragan“ pogodio je tačku razmeštanja OSU u Novgorodu (Njujork).

U pravcu Severskog, ruske snage proširuju zonu kontrole severozapadno od Razdolovke duž železničkog nasipa prema Perjejezdnom. Takođe, ruski prodor iz Vesjolja je prijavljen. OSU ne uspevaju da izvrše kontranapad, kompenzujući to korišćenjem bespilotnih letelica.

 

Hitno! Stigla udarna vest: F-16 tuče po ruskim položajima! Objava na mrežama užasnula sve, ako zvanično potvrde...

 

Volčanski front: Reka Volčja je postala „reka smrti“ za Oružane snage Ukrajine (VIDEO)

OSU nastavljaju bezuspešne pokušaje da forsiraju reku Volčju. Ukrajinske snage su noću pokušale da prebace trupe preko reke, ali su ih ruski vojnici zaustavili prvo AGS-om, a zatim artiljerijom. Pokušaj OSU da postavi „tenkovski most“ završio je uništenjem istog, pretvorivši ga u gomilu metala.

 

 

U protekla 24 sata, OSU je nekoliko puta pokušao da prebaci rezerve preko reke Volčje, ali su svi pokušaji završili uništenjem ljudstva i opreme od strane ruskih vojnika GV "Sever". Ukrajinski vojnici su reku Volčju nazvali „rekom smrti“.

 

 

Šta je ovo Zelenski uradio?! Zapad okrenuo glavu, Ukrajinci kipte od besa: Nema više nikoga, uklonjeni su...

 

Iskander uništio ukrajinski ešalon tehnike

Posada operativno-taktičkog raketnog sistema „Iskander-M“ izvela je napad na ešalon ukrajinske vojske na železničkoj stanici u Zaporoškoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Prilikom napada likvidirani su ukrajinski vojnici, a uništeni su američki oklopni transporteri M-113, cisterne za gorivo, sistemi PVO „Buk M1“, BMP-2 i kamioni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Srbija nikada neće tolerisati terorizam
Politika

Vesić: Srbija nikada neće tolerisati terorizam

Srbija neće tolerisati terorizam i oštro će se obračunavati sa terorističkim grupama poput ove koja stoji iza napada koji se dogodio ispred ambasade Izraela u Beogradu, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infratrukture Goran Vesić uz poruku da je važno sačuvati mir u našoj zemlji i sankcionisati one koji taj mir pokušavaju da ugroze.

01.07.2024

19:19

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kosta spasao Ronalda, Portugal je u četvrtfinalu! (FOTO/VIDEO)
EURO 2024

Kosta spasao Ronalda, Portugal je u četvrtfinalu! (FOTO/VIDEO)

Velika drama viđena je u Frankfurtu u duelu osmine finala između Portugala i Slovenije. Nije bilo golova u regularnih 90 minuta, a u finišu prvog produžetka Jan Oblak je odbranio jedanaesterac Kristijanu Ronaldu! Na kraju, Portugalci su bili bolji u penal seriji (3:0), a golman Diogo Kosta izrastao je u apsolutnog junaka!

01.07.2024

23:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija