• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Vz.ru

30.06.2024

20:30

Putin slomio Ukrajinu! Zelenski dozvolio pregovore sa Rusijom!

Reuters/Pixabay/Printscreen Twitter

Vesti

Putin slomio Ukrajinu! Zelenski dozvolio pregovore sa Rusijom!

Podeli vest

Volodimir Zelenski je rekao da mogući model pregovora sa Rusijom vidi u formatu trilateralnog sporazuma sličnog dogovoru o žitu. On je to rekao u intervjuu za The Philadelphia Inkuirer.

On je podsetio da su u to vreme Turska i UN delovale kao posrednici. Prema Zelenskom, kada je Ukrajina pregovarala sa Turskom, a razgovarala sa Rusijom, funkcionisala su dva ogledala sporazuma potpisana sa predstavnicima Ruske Federacije, prenose RIA Novosti .

Ruski predsednik Vladimir Putin je ranije  rekao da Rusija nudi Ukrajini i Zapadu mirno rešenje sukoba na ukrajinskoj teritoriji, uz vanblokovski i beznuklearni status Ukrajine i ukidanje antiruskih sankcija.

Prema njegovim rečima, ako Kijev i Zapad odbiju novi mirovni predlog Rusije, uslovi  će se promeniti .


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija