• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Bulgarianmilitary

30.06.2024

19:03

(VIDEO) Špijunski sonari pali u ruke Kineza! Ameri provaljeni, raste zabrinutost

printscreen

Vesti

(VIDEO) Špijunski sonari pali u ruke Kineza! Ameri provaljeni, raste zabrinutost

Podeli vest

Napredni patrolni avion američke mornarice P-8A Poseidon nedavno je postavio hidroakustičnu bovu u Južnom kineskom moru. Ova bova, dizajnirana za otkrivanje podmornica, navodno je pala u ruke Kine.

Kineska zaplena ovih sonobujeva, sofisticiranih akustičkih sistema koji detektuju podvodnu aktivnost, izaziva značajnu zabrinutost zbog obrnutog inženjeringa.

Kineska odbrambena industrija je poznata po repliciranju američke tehnologije.

U video snimku koji je u sredu postavio Jujuan Tantijan, nalog na društvenim mrežama povezan sa državnom kineskom centralnom televizijom, vidi se kako P-8A Posejdon američke mornarice ispušta više cilindričnih uređaja u more.

Izveštaji pokazuju da je jedan od objekata pao u vode u blizini Drugog Tomasovag plićaka na ostrvima Spratli, poznatog kao "Ren'ai Reef" u Pekingu.

Ova oblast je trenutno u centru žestokog teritorijalnog spora između Filipina i Kine i bila je mesto nasilnog sukoba između njihovih snaga prošle nedelje.

 

 

 

 

- Nakon incidenta, kineska obalska straža je odmah stigla na mesto događaja kako bi preuzela i pregledala neidentifikovane elektronske predmete prema važećim zakonima i propisima - rekao je Jujuan Tantian.

Video od 40 sekundi se zatim pomera da bi se prikazale oznake baterija na elektronskom uređaju, identifikujući Ultra Electronics kao proizvođača.

Ultra Electronics je odbrambeni izvođač sa sedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu koji je specijalizovan za proizvodnju radara i proizvoda za elektronsko ratovanje, uključujući sonobuje i filtere za elektromagnetne smetnje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija