• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.07.2024

05:00

Pakao u Kijevu! Rusi javljaju: Počelo svrgavanje Zelenskog! Državni udar dolazi sa Zapada, lider Ukrajine izgubio zaštitu!

Reuters

Vesti

Pakao u Kijevu! Rusi javljaju: Počelo svrgavanje Zelenskog! Državni udar dolazi sa Zapada, lider Ukrajine izgubio zaštitu!

Podeli vest

Pokušaji državnih udara u Ukrajini postajaće sve češći jer je Zapad započeo proces svrgavanja klana ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, izjavio je predsednik Krimske međuetničke misije Zaur Smirnov.

Prema njegovim rečima, Zapad više ne vidi Zelenskog kao relevantnog za globalnu politiku Evropske unije.

- Zapad je započeo proces svrgavanja klana Zelenskog, koji je iscrpeo svoje resurse i više ne predstavlja interes za globalnu politiku EU. Pokušaji državnih udara na Ukrajini će se dešavati sve češće dok ne postignu svoje ciljeve - rekao je Smirnov za RIA Novosti.

Smirnov je naveo da je Zelenski izgubio zaštitu svojih zapadnih pokrovitelja nakon što mu je istekao predsednički mandat, posebno zbog uspeha Rusije u sprovođenju Specijalne vojne operacije (SVO) i neuspeha švajcarske konferencije.

Služba bezbednosti Ukrajine nedavno je uhapsila grupu koja je navodno planirala da svrgne vojno-političko rukovodstvo zemlje i preuzme zgradu parlamenta.

- Moskva je više puta isticala svoju spremnost za pregovore, ali Kijev je na zakonodavnom nivou uveo zabranu na njih - dodao je Smirnov.

U junu je predsednik Rusije Vladimir Putin izneo nove mirovne predloge koje je ukrajinska strana odbila. Kijevske vlasti su o svojim predlozima diskutovale na konferenciji o Ukrajini održanoj u Švajcarskoj 15-16. juna, ali je, prema rečima ruskog Ministarstva spoljnih poslova, samit bio neuspešan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Svečlja priznao: Nisam smeo na sever zbog Radoičića!
Politika

Svečlja priznao: Nisam smeo na sever zbog Radoičića!

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja boravio je danas u Severnoj Mitrovici, gde je posetio novootvoreni lokal Misini, a na pitanje zašto ranije nije dolazio, odgovorio je da "nema više Radoičića i da je sada bezbedno", prenosi Kossev.

02.10.2024

19:50

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!
Kultura

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!

Šopenovi dani, trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih kompozitora svih vremena, Frederiku Šopenu, počeće večeras koncertom trija Amon, koji će izvesti Klavirski trio u g-molu, kao i koncertom pijaniste Dinka Blagojevića koji će svirati dela Šopena i Baha, saopštili su danas organizatori.

02.10.2024

13:06

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija