• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

01.07.2024

20:20

Sledi brutalana napad, Ukrajina pozvala Ruse da odmah napuste Krim! ATACMS-i poleću svakog momenta!

Shutterstock

Vesti

Sledi brutalana napad, Ukrajina pozvala Ruse da odmah napuste Krim! ATACMS-i poleću svakog momenta!

Podeli vest

Portparol Mornarice Ukrajine Dmitro Pletenčuk pozvao je ruske turiste da napuste Krim, dodajući da na tom poluostrvu ima mnogo vojnih objekata koje će, kako je naveo, ukrajinske odbrambene snage uništiti.

- Postoji samo jedan savet - napustite našu teritoriju. Ovo je prvi. I drugo: upozoravamo da na Krimu ima mnogo vojnih objekata i, shodno tome, niko ih neće ostaviti na miru sve dok su tamo, pa izvucite zaključke i donosite odluke koje će vam pomoći da sačuvate život i zdravlje - rekao je portparol Mornaričkih snaga Ukrajine, a prenosi Ukrinform.

Osvrćući se na eksplozije u Sevastopolju 23. juna, u kojima su poginule četiri osobe, a više od 150 ljudi ranjeno, Pletenčuk je rekao da Ukrajina ne granatira civilne objekte, a da Rusija zanemaruje bezbednost civilnog stanovništva.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije da je na Sevastopolj tada ispaljena raketa američke proizvodnje ATACMS sa kasetnom bojevom glavom, a da je usled dejstva ruske PVO  projektil skrenuo sa kursa i da su njegovi fragmenti pali na plažu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Određen pritvor osumnjičenom za ratne zločine na KiM
Politika

Određen pritvor osumnjičenom za ratne zločine na KiM

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu Odeljenja za ratne zločine odredio je pritvor do 30 dana F.K. (56) osumnjičenom za zločine počinjene u maju 1999. godine, na Kosovu i Metohiji, nad pripadnicima Vojske Jugoslavije.

03.07.2024

19:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija