• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.07.2024

08:53

Rusi rasklopili američko oružje! Ono što su našli unutra ih je zaintrigiralo! Evo šta Zapad šalje Ukrajini!

Printscreen/Telegram

Vesti

Rusi rasklopili američko oružje! Ono što su našli unutra ih je zaintrigiralo! Evo šta Zapad šalje Ukrajini!

Podeli vest

Ruski stručnjaci izneli su detaljan izveštaj nakon analize raketnog sistema Atakams kog proizvodi američka kompanija Lokhid Martin.

Stručnjaci su uspeli da otvore telo osigurača rakete.

Ispostavilo se da se unutra nalazi složen mehanizam sa mogućnošću podešavanja u zavisnosti od zadataka.

- Ova bojeva glava napravljena je za protivbrodsku raketu, a zatim je postavljena na raketu ‘atakams’. Neutralisali smo osigurač. Na njemu je ugrađen međudetonator. Eksploziv je predat na veštačenje - istakao je analitičar.

Stručnjak je naglasio da je tako složena konstrukcija povezana sa bezbednošću primene. Trenutno je osigurač, prema njegovim rečima, praktično proučen.

Foto: EPA

 

Osigurač je bio u položaju za ispaljivanje, na šta ukazuje slovo ‘A’ u posebnom odeljku. Postavljene su četiri detonatorske kapsule.

Glavni pogon pokretanja mehanizma zasniva se na magnetnim elementima“, objasnio je stručnjak.

Stručnjak je naglasio da je tako složena konstrukcija povezana sa bezbednošću primene. Trenutno je osigurač, prema njegovim rečima, praktično proučen.

Pentagon je u aprilu potvrdio Sputnjiku da je Ukrajini predao operativno-taktičke rakete „atakams“ povećanog dometa radi upotrebe, kako je tvrdio, „u okviru suverene ukrajinske teritorije“. 

Proizvođač sistema je američka firma Lokhid Martin koja ima ugovor sa američkom vladom za proizvodnju kopnenog i vazdušnog oružja.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija