• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jutarnji

26.06.2024

22:57

(VIDEO) Pentagon pobesneo, najstrože čuvana vojna tajna snimljena preko Google Earth-a! Rusi sada znaju šta im se sprema!

Printskrin video

Vesti

(VIDEO) Pentagon pobesneo, najstrože čuvana vojna tajna snimljena preko Google Earth-a! Rusi sada znaju šta im se sprema!

Podeli vest

Američka mornarica razvija bespilotnu letelicu sposobnu da sprovodi misije dugog dometa u potrazi za ruskim i kineskim podmornicama. Satelitski snimci sa Google Earth-a postali su viralni nakon što je na njima snimljen jedan od najstrože čuvanih američkih vojnih projekata - podvodni dron Manta Rai, piše britanski Dejli mejl.

Plovilo se obično koristi za otkrivanje podvodnih pretnji i dizajnirala ga je korporacija Northrop Grunman. Futuristički podvodni dron ove kompanije deo je projekta američke mornarice za razvoj nove klase podvodnih dronova koji su opremljeni kapacitetom za obavljanje dužih misija.

Svemirska letelica je dizajnirana da se kreće kroz okean bez ljudskog nadzora ili potrebe za punjenjem goriva i ima mogućnost hibernacije na morskom dnu.

Recimo i da je ovo prvi takav dron u novoj klasi bespilotnih podvodnih vozila dugog trajanja, velikog dometa i nosivosti, koji izvode složene vojne operacije bez ljudske intervencije.

 

 

Ali kada je podmornica puštena u more na testiranje i snimljena na Google Earth-u tokom vikenda, korisnici interneta su brzo uočili američko tajno oružje u obliku drona. Internet pamti, a fotografije se šire brzinom munje.

Inače, kompanija Northrop Grunman objavila je u februaru i martu ove godine da su testovi Manti Rai završeni. Neki odbrambeni analitičari spekulišu da američka mornarica želi da razvije bespilotnu letelicu sposobnu da izvrši duge misije traženja ruskih i kineskih podmornica u moru, piše i britanski The Telegraph .

 

 

U međuvremenu, mnogi korisnici interneta, primećuje Dejli mejl, tvrde da su satelitski snimci Manta Raja od tada uklonjeni i zamenjeni čamcima.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ameri su kasno ukapirali, protiv Putina ne mogu da ratuju još 10 godina! Rusija je u Ukrajini odradila veliku priču!
Ne može brutanije

Ameri su kasno ukapirali, protiv Putina ne mogu da ratuju još 10 godina! Rusija je u Ukrajini odradila veliku priču!

Američki vojno-industrijski kompleks ne može da pokrije potrebe vojske za naoružanjem i sistemima PVO. Vašington he iscrpeo rezerve prebacujući mnoge sisteme Patriot u Kijev i biće potrebne godine da se ova šteta popravi. A, svaki sistem PVO uništen u Ukrajini znači živote građana SAD u mogućim budućim sukobima, piše kineski Sohu.

26.06.2024

21:57

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija