• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.07.2024

11:14

Velika Britanija optužila Moskvu za izborno mešanje! Ruska ambasada odbacila tvrdnje!

EPA Images

Vesti

Velika Britanija optužila Moskvu za izborno mešanje! Ruska ambasada odbacila tvrdnje!

Podeli vest

Diplomatska misija je napomenula da Rusija, za razliku od Velike Britanije i drugih zapadnih „civilizatora“, nema naviku da se meša u unutrašnje poslove drugih suverenih država.

Rusija demantuje izveštaje da se meša u predstojeće parlamentarne izbore u Velikoj Britaniji, jer su te glasine isti stari umorni slogani tipični za vladajuću Konzervativnu partiju, navodi se u saopštenju ruske ambasade u Ujedninjenom Kraljevstvu.

- Kategorički odbacujemo bilo kakve pretpostavke o nameri Rusije da se mešaju u predizbornu kampanju u Velikoj Britaniji, koje širi pre svega rukovodstvo Konzervativne partije, kao i mediji koji joj se zalažu. Ovakve spekulacije jasno ilustruju nedostatak mašta koja je mučila torijevce pred kraj njihovog mandata - izgleda da nemaju apsolutno ništa drugo da privuku glasače i čime bi poduprli svoj urušeni rejting osim istrošenim lažima "želi" ili "ne želi" u vezi sa izbornim ishodom, mislimo da su obični britanski građani već umorni od ove dosadne farse - saopštila je ambasada.

Foto: Tanjug/AP

 

U saopštenju ruske ambasade takođe se navodi da je diplomatska agencija je primetila da „Rusija, za razliku od Velike Britanije i drugih zapadnih ’civilizatora‘, nema običaj da se meša u unutrašnje poslove drugih suverenih država“.

Posle čega je navedeno da su manipulacija, društveni inženjering, revolucije u boji i državni udari isključivo zapadne metode ili SAD i njenih satelita.

- Osim toga, nemamo iluzije: bez obzira na to koja jedna od glavnih britanskih partija dođe na vlast, anti- Ruska politika koja se vodi tajno i uz blagoslov Vašingtona, nastaviće se po ovom pitanju, koje je naizgled prioritet za kolektivni Zapad, lokalni birači nemaju izbora i neće ga imati uskoro - dodala je ambasada.

Foto: Printscreen

 

Kako je Sandej tajms objavio 29. juna, predsednik Konzervativne stranke Ričard Holden zahtevao je da se pokrene istraga o tvrdnjama medija o navodnom mešanju stranih proruskih blogera u parlamentarne izbore u zemlji.

Njegove izjave su date nakon što je australijski ABC obavestio da je na Fejsbuku pet naloga koji su navodno širili „proruske narative Kremlja“ i izrazio podršku Najdželu Faražu, lider Reform UK, desničarske populističke partije.

Prema ABC-u, većina administratora ovih stranica, koje prate blizu 200.000 ljudi, nalaze se u Nigeriji i Velikoj Britaniji.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija