• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.07.2024

22:40

(MAPA) Šok za Ukrajinu! Rusija prodire u centar Njujorka! Počela žestoka ofanziva u tri pravca, Putinove trupe deluju nezaustavljivo!

Reuters/telegram

Vesti

(MAPA) Šok za Ukrajinu! Rusija prodire u centar Njujorka! Počela žestoka ofanziva u tri pravca, Putinove trupe deluju nezaustavljivo!

Podeli vest

Prema izveštaju vojnih dopisnika sa Telegram kanala "Operacija Z", ruska vojska ostvarila je značajan napredak ka centru Njujorka (Novgorodske) i ušla u Družbu, dok se vodi ofanziva na Toreck (Dzeržinsk).

Grupacija vojske "Centar" nastavlja uspešan proboj od Gorlovke ka Torecku. Sa juga, ruske snage sigurno napreduju ka centru Njujorka (Novgorodske). Ukrajinski vojni analitičari priznaju da su "ruske trupe u južnom delu naselja Njujork probile na dubinu do 2,92 km i zauzele deo sela Jurjevka".

Vojno-analitički resurs DS, koji radi za Glavnu upravu obaveštajne službe Ukrajine (GUR), tokom noći je objavio novu mapu na kojoj su prikazane snage Ruske Federacije koje se sa juga približavaju centru Njujorka. Susedno selo Jurjevka je gotovo potpuno pod kontrolom ruskih snaga i vrši se čišćenje terena.

 

 

Ruske trupe su takođe ušle u Družbu i učvrstile se na periferiji. Nastavlja se i ofanziva na Južno (Pivdeno), gde su ruske snage zauzele odlagalište rudnika "Severna" i isterale Oružane snage Ukrajine (OSU) sa položaja, napredujući ulicama Kaljuške, Moskovske i Černiševskog.

 

 

Ofanziva na Kirovo (Severno/Pivnično) se ne zaustavlja, a neprijatelj je izgubio niz strateških tačaka. Ruske snage napreduju ulicama sa istoka i juga, što dodatno otežava situaciju za ukrajinske branioce.

Ovaj intenzivan napredak ruskih snaga pokazuje njihovu odlučnost u ostvarivanju strateških ciljeva u regionu, dok situacija na terenu ostaje veoma dinamična i podložna brzim promenama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ovo zanima sve vozače! Tiče se putarina u Srbiji
Društvo

Ovo zanima sve vozače! Tiče se putarina u Srbiji

Nadzorni odbor Javnog preduzeća "Putevi Srbije" na elektronskoj sednici održanoj 2. jula 2024. godine, doneo je odluku o izmeni i dopuni Odluke o visini posebne naknade za upotrebu javnog puta, njegovog dela i putnog objekta (putarina), piše u Službenom glasniku.

06.07.2024

12:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija