• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.07.2024

23:40

Neočekivana odluka Rusije! Ukrajini je upravo ponuđeno ovo: Da li Kijev ima hrabrosti da prihvati?!

Reuters/shutterstock

Vesti

Neočekivana odluka Rusije! Ukrajini je upravo ponuđeno ovo: Da li Kijev ima hrabrosti da prihvati?!

Podeli vest

Rusija je spremna da isporučuje gas preko teritorije Ukrajine i posle 2024. godine, kada istekne ugovor koji je na snazi, međutim, sve zavisi, pre svega, od želje Ukrajine da nastavi tranzit, saopštio je novinarima potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak.

- To pre svega zavisi od Ukrajine. Tranzit preko njene teritorije je u toku, oni imaju svoja pravila, sve zavisi od njihove želje - istakao je on.

- Spremni smo da isporučujemo gas, ali pitanje nije na nama - dodao je Novak.

Ranije je list Handelsblat objavio da Evropska unija razmatra mogućnost sklapanja novog ugovora sa Gaspromom o isporukama gasa nakon isteka sporazuma o tranzitu goriva preko Ukrajine.

Kao jedna od opcija, predlaže se sklapanje novog ugovora između kompanije „Gasprom eksport” i jedne evropske energetske kompanije, koja će kupovati gas na rusko-ukrajinskoj granici, slati ga u EU i plaćati ukrajinskoj gasnoj mreži za tranzit.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

LUČIĆ: Telekom ide na preko 3 milijarde evra prihoda
Društvo

LUČIĆ: Telekom ide na preko 3 milijarde evra prihoda

Telekom Srbija je u prvih šest meseci ove godine ostvario rast prihoda i operativne dobiti od najmanje 15 odsto i nastavili smo snažan trend povećanja broja korisnika, tako da je tržišno učešće u našoj zemlji trenutno na 53 odsto, dok ih na svim tržištima imamo ukupno 11,4 miliona i na pravom smo putu da postanemo velika i uspešna svetska kompanija.

06.07.2024

12:34

Ovo zanima sve vozače! Tiče se putarina u Srbiji
Društvo

Ovo zanima sve vozače! Tiče se putarina u Srbiji

Nadzorni odbor Javnog preduzeća "Putevi Srbije" na elektronskoj sednici održanoj 2. jula 2024. godine, doneo je odluku o izmeni i dopuni Odluke o visini posebne naknade za upotrebu javnog puta, njegovog dela i putnog objekta (putarina), piše u Službenom glasniku.

06.07.2024

12:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija