• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

05.07.2024

10:46

Isplivao strašan snimak Bajdena! Britanci tvrde da je ovo on - je li moguće?!

Reuters

Vesti

Isplivao strašan snimak Bajdena! Britanci tvrde da je ovo on - je li moguće?!

Podeli vest

Američki predsednik Džozef Bajden ponovo je napravio gaf, rekavši da je "ponosan" što je "prva crnkinja koja je služila s crnim predsednikom", piše britanski Telegraf.


Bajden, koji se suočava sa pozivima da se povuče iz trke za novi predsednički mandat posle lošeg nastupa na debati sa republikanskim protivkandidatom Donaldom Trampom, navodno je napravio novi lapsus tokom intervjua za filadelfijsku radiostanicu Vurd (Wurd).

- Usput, ponosan sam što sam, kao što sam rekao, prva potpredsednica, prva crnkinja... koja je služila s crnim predsednikom - rekao je Bajden, kako navodi Telegraf. 

 

 

Međutim, govoreći o svojoj kandidaturi za predstojeće predsedničke izbore tokom svečanosti u Beloj kući povodom Dana nezavisnosti SAD, Bajden je izjavio:

- Nemam nameru da odem!

Bajden je juče bio domaćin godišnje svečanosti povodom Dana nezavisnosti, koja je uključivala roštilj za nekoliko hiljada aktivnih pripadnika vojne službe i njihove porodice, prenosi AP.

Na prijemu je jedna osoba iz publike doviknula aktuelnom predsedniku SAD: "Nastavite da se borite! Potrebni ste nam!", na šta je Bajden odgovorio:

- Možete da računae na mene. Nemam nameru da odem - ponavljajući svoje obećanje da će ostati u trci za novi mandat, uprkos sve glasnijim pozivima da se povuče.

Kako ocenjuje Glas Amerike, utisak je da Bajden ima još samo nekoliko dana da ubedi demokrate da je sposoban za još jedan predsednički mandat, posle katastrofalnog nastupa u debati prošle nedelje protiv republikanca Donalda Trampa.

Bajden je bio na funkciji potpredsednika SAD tokom oba mandata Baraka Obame, prvog crnog predsednika u američkoj istoriji.

Kad je izabran u Belu kuću, Bajden je za svoju potpredsednicu imenovao Kamalu Haris, prvu ženu crne boje kože na toj dužnosti. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija