• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.07.2024

12:10

Šta će biti sa Ukrajinom?! Orban sasuo sve u lice Nemcima! Drugačiji scenario od ovog je gotovo nezamisliv! "Putin ima jasnu sliku..."

Shuterstock/Reuters

Vesti

Šta će biti sa Ukrajinom?! Orban sasuo sve u lice Nemcima! Drugačiji scenario od ovog je gotovo nezamisliv! "Putin ima jasnu sliku..."

Podeli vest

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je u intervjuu nemačkom izdanju Bild da mu je teško da zamisli da Rusija može da bude poražena.

Po njegovim rečima, ruski predsednik ima jasnu sliku onoga što će se dešavati i kako Rusija može da pobedi.

- (Predsednik Rusije Vladimir) Putin ne može da izgubi ako pogledate vojnike, tehniku i tehnologiju. Pobediti Rusiju - to je teško zamisliti. Verovatnoća da Rusija zaista može biti poražena - ne postoji -rekao je Orban u intervjuu Bildu.

Posle nedavnih razgovora sa Putinom i Vladimirom Zelenskim, Orban je rekao da će „naredna dva do tri meseca biti žešća, nego što mislimo“.

- Šta će se desiti na frontu u naredna 2-3 meseca do izbora u SAD? Biće mnogo gore. Tamo ima mnogo naoružanja, a Rusi su odlučni. Energija sukoba i broj žrtava biće još užasniji, nego što je bilo u poslednjih sedam meseci. Iako je i ranije bilo strašno. Ono što je pred nama je mnogo gore nego što mislimo - objasnio je mađarski premijer.

Podsetimo, premijer Mađarske je poslednjih par dana posetio Kijev, Moskvu i Peking, a danas kreće i za Vašington u nadi da će pokušati da izdejstvuje prekid vatre u Ukrajini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija