• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.07.2024

19:09

Katastrofa! Ukrajina ostaje bez gradova! Nemci predložili šta da radi Kijev, jedino ovako mogu zaustaviti rusku ofanzivu?!

Printscreen/telegram/AP/Shutterstock

Vesti

Katastrofa! Ukrajina ostaje bez gradova! Nemci predložili šta da radi Kijev, jedino ovako mogu zaustaviti rusku ofanzivu?!

Podeli vest

U Ukrajini mora početi još oštrija mobilizacija, inače će zemlja nastaviti da gubi teritorije, piše nemački novinar Julijan Repke na društvenoj mreži Iks.

- Vi ili sprovodite mobilizaciju u punom obimu, ili ćete gubiti grad za gradom - istakao je on.

Po mišljenju Repkea, ukrajinske vlasti se neozbiljno odnose prema problemima na frontu.

Zakon o pojačanoj mobilizaciji u Ukrajini stupio je na snagu 18. maja. Dokument obavezuje sve vojnoobveznike od 18 do 60 godina da u roku od 60 dana od stupanja na snagu ažuriraju svoje podatke u vojnom odseku. Za to je potrebno da se lično jave u vojni odsek ili se registruju u "elektronskom kabinetu regruta", preko kojeg takođe može biti uručena pozivnica. Pozivnica će se smatrati uručenom čak i ako je regrut nije lično video: datum "uručenja" pozivnice biće datum kada je u dokumentu stavljen pečat o nemogućnosti ličnog uručenja.

U zakonu je navedeno da vojnoobveznici moraju stalno nositi vojnu knjižicu sa sobom i pokazati je na prvi zahtev službenika vojnog odseka ili policije. Onima koji izbegavaju mobilizaciju može biti oduzeto pravo upravljanja vozilom. Rokovi demobilizacije nisu navedeni u dokumentu, što je izazvalo negodovanje kod nekih poslanika.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

TATA!
Olimpijske igre

TATA!

Plače Novak, plače Srbija, ma plače ceo svet! Sportski Bogovi na kraju sve kockice postave na mesto.

05.08.2024

07:04

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija