• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

08.07.2024

18:10

Bajden: Povući ću se samo ako mi Bog naredi! Predsednička trka u Americi postaje sve interesantnija i luđa

Reuters

Vesti

Bajden: Povući ću se samo ako mi Bog naredi! Predsednička trka u Americi postaje sve interesantnija i luđa

Podeli vest

Američki predsednik Džo Bajden poručio je da će se povući iz predsedničke trke u Americi samo ako mu to Bog naloži. Istakao je i da sebe smatra najboljim kandidatom kojeg demokrate mogu da imaju u trci sa Trampom, kao i da je on lično upravljao svetom i da mu stoga nisu potrebni nikakvi kognitivni testovi da bi dokazao sposobnost da bude lider SAD!

Tokom intervjua za ABC, Bajden je jasno poručio da sebe smatra najboljim kandidatom kojeg demokrate mogu da imaju u trci sa Trampom. Upitan da li bi postoji bilo šta ubedilo u suprotno i da se povuče iz trke, Bajden je rekao da samo Bog može imati dovoljno ovlašćenja da to učini.

- Uverio sam se u dve stvari. Ja sam najkvalifikovanija osoba da pobedim Trampa i znam kako da odradim stvari. Samo, ako Gospod Svemogući dođe dole i kaže mi to, možda ću to učiniti (povući se prim, aut) - jasan je Bajden.

Podsetimo, grupa od 168 pristalica Demokratske stranke visokog profila, uključujući velike donatore, je, kako se navodi, poslala pismo Bajdenu, pozivajući ga da odustane od kampanje. Potpisnici tvrde da se taj potez mora preduzeti "zbog demokratije u SAD i budućnosti nacije" - navodi se u izveštaju Vašington posta koji se poziva na anonimne izvore.

Najstariji američki predsednik u istoriji, međutim, poručuje da je i mentalno i fizički sposoban da vodi zemlju još četiri godine. Navodi da je on  "upravljao svetom" i da mu stoga nisu potrebni nikakvi kognitivni testovi da bi dokazao njegovu sposobnost za funkciju.

 - Svaki dan dobijam kompletan neurološki test. Sve što radim, ne samo što vodim kampanju, ja upravljam svetom. Zvuči kao hiperbola, ali mi (SAD) smo suštinska nacija na svetu. I imao sam kompletan pregled. Imao sam, znate, mislim, bio sam u Volteru Ridu (nacionalnom vojnom medicinskom centru prim. aut) na pregledima. Mislim, da sam prošao - naveo je on.

Saks: Demokrate su u haosu

Američki milijarder Dejvid Saks ocenio je da u Demokratskoj stranci SAD vlada haos zbog, kako navodi, skrivanja istine o stanju predsednika Džozefa Bajdena.
- Jedna stranka je ujedinjena jer je prošle godine održala snažne predizbore i omogućila biračima da izaberu svog lidera. Druga je u haosu jer je sakrila istinu o stanju predsednika i nameštala predizbore u njegovu korist, sprečavajući da se pojave alternative - napisao je Saks na platformi Dž.
Prethodno je guvernerka američke države Masačusets Maura Hili iz redova demokrata otvoreno pozvala Bajdena da posluša američki narod i razmisli o napuštanju izborne trke. Početkom jula, demokratski kongresmen Lojd Doget postao je prvi aktivni član Predstavničkog doma koji je pozvao Bajdena da se povuče. 

Američki predsednik Džo Bajden rekao je da ne prihvata podatke iz anketa koji pokazuju da mu je podrška u padu i da je njegov trenutni rejting na 36 odsto. Istovremeno, anketa Njujork Tajmsa pokazuje da Tramp vodi ispred Bajdena sa 49 odsto. Bajden, međutim, poručuje da ne verujem da je to njegov rejting tako nizak.

Bajden je takođe za svoj loš učinak tokom prošlonedeljne debate protiv Donalda Trampa okrivio "jaku prehladu" koja ga je, navodno, mučila tih dana. Rekao je da je debata samo "lošu epizoda", a ne deo većeg problema.

- Osećao sam se užasno. Pitao sam (lekare) da li su me testirali na koronavirus, jer su pokušavali da shvate šta nije u redu. Uradili su test da bi videli da li imam neku infekciju. Imao sam tešku prehladu - naveo je Bajden.

Umislio i da je crnkinja!

Američki predsednik Džozef Bajden (81) tokom intervjua filadelfijskoj radio-stanici Vurd napravio gaf, čini se najveći dosad, budući da doslovno nije znao ko je, pa je sebe rekoa da je žena, i to crnkinja.
- Inače, ponosan sam na to što sam, kao što sam rekao, prva potpredsednica, prva crnkinja koja služi sa crnim predsednikom. Ponosan sam na to što sam uključen u imenovanje prve crnkinje u vrhovnom sudu - rekao je Bajden.
Mediji u SAD pokušali su da protumače šta je Bajden hteo da kaže, te su došli do zaključka da je samog sebe pomešao sa potpredsednicom Kamalom Haris, koja je zaista prva crnkinja na toj poziciji. Međutim, da stvar bude još više zbunjujuća, očigledno je pomešao i period kad je on bio potpredsednik prvog crnca na poziciji predsednika SAD Baraka Obame. Kad je reč o vrhovnom sudu, koji je Bajden takođe pomenuo, verovatno je mislio na Ketandži Braun Džekson, prvu crnu ženu sudiju, koju je on imenovao 2022. godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vučević na obeležavanju Dana sećanja na stradanje u Jajincima: Sloboda je jedini garant da se ovi užasi nikada više ne ponove
Politika

Vučević na obeležavanju Dana sećanja na stradanje u Jajincima: Sloboda je jedini garant da se ovi užasi nikada više ne ponove

U Spomen-parku Jajinci obeležen je Dan sećanja na stradanje Srba, Roma i Jevreja na stratištu u Jajincima, a predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je da će Vlada učiniti sve da se na dostojanstveniji način čuvaju sećanja na stradalnike ubijene na tom mestu, kao i da će učiniti sve što je potrebno da se čuva i poštuje ovaj spomen-kompleks.

06.10.2024

13:05

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija