• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.07.2024

06:40

Udarno! Idemo pravo u svetski rat! Zelenski potpisao dokument sa NATO državom: Ako ruske rakete krenu, obaraće ih nad Ukrajinom!

Shutterstock, Reuters

Vesti

Udarno! Idemo pravo u svetski rat! Zelenski potpisao dokument sa NATO državom: Ako ruske rakete krenu, obaraće ih nad Ukrajinom!

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski provocira globalni rat sporazumom sa Poljskom, prema kome se radi na mehanizmu koji će Varšavi omogućiti da obara ruske rakete i dronove iznad Ukrajine u slučaju da lete ka njihovoj teritoriji, izjavio je francuski političar Florijan Filipo.

- U međuvremenu, ukrajinski sukob još više klizi u globalni zbog ovog neverovatnog sporazuma koji je Zelenski upravo sklopio sa Poljskom. Bezbednosni sporazum potpisan danas u Varšavi omogućava poljskoj vojsci da obara ruske rakete i bespilotne letelice u ukrajinskom vazdušnom prostoru! - napisao je on na društvenoj mreži Iks.

Varšava na taj način ulazi u oružani sukob sa Moskvom, navodi Felipo koji je pozvao na "hitan prekid ovog ludila".

Poljska i Ukrajina potpisale su novi sporazum o međusobnoj bezbednosti. Prema rečima šefa kijevskog režima, sporazum predviđa razvoj mehanizma za presretanje raketa u ukrajinskom vazdušnom prostoru.

Ranije je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov primetio da se Severnoatlantska alijansa zapravo bori na strani kijevskog režima.

Ovakva neodgovorna saradnja značajno povećava pretnju direktnog vojnog sukoba između nuklearnih sila, upozorio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Tramp će se suprostaviti dubokoj državi i smiriti NATO alijansu! Ukrajinci se neće lako povući sve dok imaju podršku Amerike! (VIDEO)
Live TV

Tramp će se suprostaviti dubokoj državi i smiriti NATO alijansu! Ukrajinci se neće lako povući sve dok imaju podršku Amerike! (VIDEO)

Gosti emisije "Rat uživo" Informer TV bili su pukovnik Milan Jolović Legenda i analitičar Ljuan Koko. Govorili su o brojnim temama, prvenstveno o predstojećim izborima u Americi, odnosno informaciji da se demokratski kandidat Džo Bajden povlači iz izborne trke, ali i o drugim aktuelnim temama, kao što su ratovi u Ukrajini i Gazi.

21.07.2024

22:40

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija