• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.07.2024

22:52

(UŽIVO) Opasan udarac ruske vojske! Nezaustavljiv juriš kod Kupjanska, Putinove trupe sve bliže gradu! Ukrajina izvela masovni napad na Rusiju!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Opasan udarac ruske vojske! Nezaustavljiv juriš kod Kupjanska, Putinove trupe sve bliže gradu! Ukrajina izvela masovni napad na Rusiju!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 868. dan.

Svi su mu sumnjivi! Zelenski sprema čistku u Kijevu? Evo ko mu je na nišanu!

Oglasio se Stoltenberg

Severnoatlantska alijansa trenutno ne vidi pretnju Rusije ni jednom od saveznika te organizacije, rekao je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg na samitu u Vašingtonu. 

- Trenutno ne vidimo nikakvu neposrednu vojnu pretnju ni jednom od naših saveznika u NATO-u - rekao je on, citira RIA Novosti .
 

Nemaju snage za Rusiju! Šok na Zapadu! Nova analiza pokazala potpunu slabost NATO naoružanja!

Oboren dron iznad Belgoroda

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti oko 15.40 po moskovskom vremenu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane .

- Dana 10. jula oko 15.40 po moskovskom vremenu, pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad pomoću bespilotne letelice na objekte na teritoriji Ruske Federacije, zaustavljen je dežurnim sistemima protivvazdušne odbrane vozilo preko teritorije Belgorodske oblasti - navodi se u poruci.
 

Putin će definitivno sravniti Ukrajinu dok NATO samo gleda! Ne uspevamo da proizvedemo oružje za Kijev - priznali!

Detonirano tajno sklonište oružja

Udar je izveden na mestima u delu Zaporoške oblasti koji kontrolišu Oružane snage Ukrajine, gde je ukrajinska vojska skrivala tešku opremu, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog podzemlja Sergej Lebedev.

Prema njegovim rečima, „dolasci“ su se desili u Novodanilovka i Malaja Tokmačka.

- Poznato je da su rezervoari, ljudstvo i gorivo i maziva za opremu bili sakriveni u šumskoj plantaži koja se nalazi usred Novodanilovke - rekao je Lebedev.
 

(VIDEO) Stigli migovi! Rusi došli u vazdušni okršaj sa NATO avionima, Vašington ćuti!

Uništena stambena zgrada u Belgorodu

- Ukrajinske snage tokom svoje kampanje pogodila je nekoliko civilnih objekata, a prisutni su razaranje porodične kuće zabeležili svojim mobilnim telefonima.

Prijavljeno je i teško razaranje civilne infrastrukture u mestu Šebekino nadomak Belgoroda.

 

 

Rusi su ovo pričali godinama! Zelenski konačno priznao veliku istinu, mnogi na Zapadu će poludeti: Ni "abramsi", ni F-16...

 

Rusija pogodila energetski objekat

Oštećen je energetski objekat u Rovenskoj oblasti, javila je ukrajinska kompanija Ukrenergo na svom Telegram kanalu.

„U nekoliko područja nema struje u industrijskim i stambenim objektima“, navodi se u postu.

Napominje se da je elektroenergetski objekat napao dron.

 

Gore svetski mediji! Donose odluku o napadu na Rusiju?! Politiko otkrio šta Ukrajina traži na NATO samitu, hoće li Bajden pristati?!

 

Bajden: SAD isporučuju taktičke sisteme PVO

Sjedinjene Države i saveznici će Ukrajini isporučiti pet strateških i desetine taktičkih sistema protivvazdušne odbrane u narednim mesecima, rekao je predsednik Džozef Bajden na zvaničnoj ceremoniji otvaranja jubilarnog samita NATO-a u Vašingtonu.

„SAD, Nemačka, Holandija, Rumunija i Italija obezbediće Ukrajini pet dodatnih strateških sistema PVO. U narednim mesecima, Sjedinjene Države i naši partneri će Ukrajini obezbediti desetine dodatnih taktičkih sistema PVO", istakao je on.

Prema rečima šefa Bele kuće, Sjedinjene Američke Države nameravaju da učine Ukrajinu prioritetnom destinacijom za isporuke sistema protivvazdušne odbrane.

Kijev će dobiti stotine raketa presretača za PVO. Kako se navodi u zajedničkom saopštenju Vašingtona i njegovih partnera, Ukrajini će biti isporučeni američki Patrioti i italijanski sistemi

SAMP-T, kao i taktički sistemi Nasams, Havk, Iris i Gepard.

Rusija je više puta izjavljivala da zapadna vojna pomoć ne pomaže Ukrajini i samo produžava sukob, a transport sa oružjem postaje legitimna meta ruske vojske.

 

Drama u Moskvi! Pokušali da ubiju visoke oficire! Paket bombe poslate na kuće zvaničnika, FSB izveo hitnu akciju!

 

MO RF: Sprečen teroristički napšad Ukrajine

„Protekle noći je sprečen pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad pomoću bespilotnih letelica na objekte na teritoriji Ruske Federacije. Dežurni sistemi PVO su oborili dve bespilotne letelice iznad Belgorodske i Voronješke oblasti“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako je na svom Telegram kanalu pojasnio gubernator Voronješke oblasti Aleksandar Gusev, nije bilo žrtava niti materijalne štete od pada delova bespilotne letelice iznad regiona.
 

 

Šta se ovo dešava?! Uzbuna u svim ruskim službama! Amerika će uskoro objaviti senzacionalno otkriće! "Kao u holivudskim filmovima..."

 

Hronika specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini

Ukrajinske formacije izvršile su novi masovni bespilotni napad na ruske regione, pri čemu je oboreno nekoliko desetina dronova.

 

 

Tokom dana, ruske snage su izvele nekoliko preciznih udara na vojne objekte na teritoriji pod kontrolom protivnika. Jedna od meta ponovo je bio aerodrom Mirgorod.

Na pravcu Kupjansk-Svatovo nastavljaju se međusobne borbe kod Sinjkovke i na liniji Steljmahovka – Andrejevka.

 

 

Na pravcu Artjomovska ruske snage vode borbe u okolini Časovog Jara i u obližnjim šumama, kao i napreduju u oblasti Andrejevke.

Na pravcu Avdejevke takođe se beleži napredovanje Oružanih snaga Rusije na nekoliko sektora. Ruske snage potiskuju protivnika u području Jevgenovke i Novoselovke Prve.

 

Hitno! Zloslutna američka letelica na granicama Srbije! Nešto krupno se sprema: Izviđaju, lociraju ciljeve...

 

Opasan udarac ruske vojske na Kupjanskom frontu

Jedinice „Hrabrih“ nadiru u pravcu Kupjanska, „sprema se kriza slična proboju Očeretinski“.

Ovog puta, ukrajinski vojni dopisnik K. Mašovec zvoni za uzbunu, a generalno, kijevski resursi poslednjih dana masovno pišu.

Mašovec je prokomentarisao nedavni prodor Oružanih snaga Rusije u rejon sela Peščanoe, jugoistočno od Kupjanska.

Do reke Oskol, do koje ruske trupe pokušavaju da dođu, ostalo je nešto više od 10 kilometara. Dubina proboja je već više od 4 km.

Ukrajinski vojni dopisnik B. Mirošnikov smatra da „napredovanje u oblasti Peščani znači ne samo opasan ulazak u operativni prostor prema Oskolu, već i formiranje južnih klešta za Kupjansk“.

 

 

 

Duginove reči odjeknule kao bomba! Smrtno ranjena aždaja uvlači svet u ponor smrti! Ruski filozof zaledio svet: Samo uz Božiju pomoć...

 

Američki zvaničnici: Rusija neće probiti odbranu

Verovatnoća da će Rusija ostvariti značajne teritorijalne prednosti u Ukrajini u narednim mesecima je smanjena, budući se loše obučene ruske snage bore da probiju ukrajinsku odbranu koja je sada ojačana zapadnom municijom, tvrde američki zvaničnici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)
Live TV

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)

Jedan od scenarija je da je atentat na Trampa organizovao jedan mladić, ali sa druge strane, teorija je da je to organizovao sam Tramp kako bi obezbedio svoju pobedu na izborima. Obe teorije imaju smisla i obe imaju relativno adekvatne argumente. Šta je bliže istini? Na tu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Ivan Pajović, ekonomista i bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija.

15.07.2024

16:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Nadal: Novak je koristio samoubilačku taktiku!
Tenis

Nadal: Novak je koristio samoubilačku taktiku!

Novak ni u jednom trenutku nije ostavio utisak da ima oružje da odlučno zastraši Alkaraza. Njegovim udarcima nedostajala je preciznost i snaga, pokušao je novu taktiku koja se na kraju pokazala samoubilačkom, poručio je trener Rafaela Nadala, Toni Nadal.

15.07.2024

20:53

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52