• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.07.2024

12:34

Šta će Zelenski reći?! Katastrofalne vesti za Ukrajinu! Podela neminovna, Rusima ide njihovo, a ono što ostane od države...

Shutterstock

Vesti

Šta će Zelenski reći?! Katastrofalne vesti za Ukrajinu! Podela neminovna, Rusima ide njihovo, a ono što ostane od države...

Podeli vest

Ukrajinu čeka podela, i to je činjenica, koliko god se tome protivila takozvana međunarodna zajednica. Istovremeno, Zapadu će biti potrebno da se potrudi da zaštiti i garantuje bezbednost onoj teritoriji koja će ostati od sadašnje Ukrajine.

Ovo je u intervjuu za Al Džaziru izjavio predsednik "Evropazijske grupe" Ijan Bremer.

Voditelj Stiv Klemons pitao je Bremera da li može da zamisli scenario koji bi omogućio članovima NATO-a da prime Ukrajinu bez određenih granica – ili van međunarodno priznatih granica – u zoni sa visokim potencijalom za konflikt.

Bremer je odgovorio da smatra da će doći do podele Ukrajine.

- Pretpostavljam da se Ukrajinci neće složiti s tim, a međunarodna zajednica neće iznenada priznati ruski suverenitet nad ukrajinskom zemljom, ali stvarnost je takva da Ukrajina neće povratiti svoju zemlju, to je nemoguće. Ne postoji potrebna volja za to. To me rastužuje, smatram da je to pogrešno, ali takva je stvarnost, takva je analiza situacije. Dakle, ako Ukrajina bude podeljena, kako obezbediti Ukrajincima budućnost koja će biti stabilna i produktivna za njihov narod i njihovu zemlju? - rekao je Bremer.

On je naveo da je Ukrajini potrebno dati novac, pre svega za obnovu nakon svih nastalih razaranja, koristeći za to za to rusku imovinu koja je zamrznuta i konfiskovana.

- Neophodno je potpuno integrisati Ukrajinu u Evropsku uniju, to će joj pomoći da u većoj meri postane demokratija, postane jača ekonomija - sa pravilima, vladavinom prava i manjom korupcijom - sa kojom ostatak sveta može poslovati. I potrebne su čvrste garancije za deo Ukrajine koji nije okupiran od strane Rusije, da će Zapad štititi Ukrajince kao svoje saveznike - navodi on i dodao:

- Ne znam o kojem tačno delu ukrajinske teritorije će biti reči: da li o svih onih osamdeset procenata koje trenutno ne okupira Rusija, ili o nekom manjem delu – ali važno je da Ukrajinci znaju da će u budućnosti Amerikanci i njihovi saveznici čuvati njihova leđa, na način na koji to svakako nisu uradili 2014. i 2022. godine - kaže Bremer.

Om smatra da je najbolji način da se to konačno osigura smatram da članstvo u NATO-u.

- Ali, verovatno, to može da se desi tek kada između Rusije i Ukrajine bude došlo do prekida vatre. To nije neophodan uslov, ali ipak takva je stvarnost - zaključuje on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)
Live TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)

Hrvatske snage proterale su, te 1995. godine, više od 250.000 Srba, a ubili oko 2.000. Zloglasna zločinačka operacija "Oluja" počela je u ranu zoru četvrtog avgusta. Bojana Vučić iz Zavičajnog kluba Kordunaša, profesorka Gordana Martinović Vujanović i dete "Oluje" Nemanja Mandić govorili su o paklu koji su proživljavali dok su, zajedno sa svojim porodicama, bežali u Srbiju pod naletom hrvatskih krvnika.

03.08.2024

17:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija