• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

12.07.2024

22:57

Ruska avijacija i artiljerija uništile rakete "houk" i projektile "patriot"! Eksplozije u Marijupolju, uzbuna kod aerodroma!

Reuters

Vesti

Ruska avijacija i artiljerija uništile rakete "houk" i projektile "patriot"! Eksplozije u Marijupolju, uzbuna kod aerodroma!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 870. dan

Izlaze iz tunela! Rusi im našli slabu tačku! Počeo prodor na frontu, ovo ne mogu da zaustave!

Uništeno deset ukrajinskih oklopnih vozila

Posade bespilotnih letelica Vazdušno-desantnih snaga ruske grupe trupa Dnjepar uništile su za sat vremena više od deset vozila ukrajinske vojske na desnoj obali Dnjepra u pravcu Hersona, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Operator izviđačke bespilotne letelice ZALA otkrio je u jednom od naselja na desnoj obali Dnjepra gomilanje vozila ukrajinske vojske u količini od više od 10 jedinica, utvrđeno je da ova vozila koriste ukrajinski nacionalisti u vojne svrhe

(VIDEO) Odavde nema dalje! Artiljerija uništila ukrajinsku kolonu! Ono što je unutra trebalo je da pomogne Kijevu!

Napadnut aerodrom u Mariupolju

Izvršen je raketni udar na aerodrom u Mariupolju što su očevici snimili mobilnim telefonima.

 

 

Zaharova šokirala izjavom! Otkrivena zavera Kijeva da okrivi Moskvu za planirani napad!

Stigli karabini za obaranje dronova!

Ministarstvo odbrane Rusije počelo je da aktivno snabdeva trupe automatskim i poluautomatskim karabinima za borbu protiv bespilotnih letelica.

Grupama koje obavljaju zadatke u zoni Severnog vojnog okruga već je isporučeno 700 jedinica naoružanja, njihov broj će se povećati, izjavio je zamenik ministra odbrane Ruske Federacije general-pukovnik Junus-Bek Jevkurov .  

- Mi već imamo centralizovanu nabavku, ako sada uzmemo u obzir svaku grupu, samo u poslednjih mesec dana isporučili smo više od 700 ovih karabina, modernih, dobrih, automatskih i poluautomatskih , svakim danom će se sve to povećavati - rekao je Jevkurov, odgovarajući na pitanje.
 

Najvažnije iz nedeljnog brifinga ruskog ministarstva odbrane:

Ruske snage izvele su 39 napada visokopreciznim oružjem i dronovima, uništene su avionske baze, preduzeća vojno-industrijskog kompleksa Ukrajine;
Grupa snaga „Centar“ oslobodila je četiri naselja u DNR, Oružane snage Ukrajine izgubile su gotovo 2.785 vojnika, 2 tenka, uključujući „abrams“;
Ruska PVO sredstva oborila su četiri rakete „atakams“, tri rakete „storm šedou“ i 17 avionskih bombi „hamer“;
Oružane snage Rusije uništile su sedam sistema „hajmars“, koji su bili pripremljeni za napade na Krim, zajedno sa stranim operaterima;
Grupa „Zapad“ poboljšala je taktički položaj i odbila tri kontranapada Oružanih snaga Ukrajine, protivnik je izgubio gotovo 3.440 pripadnika;
Grupa snaga „Sever“ poboljšala je položaj duž linije fronta, odbila 26 kontranapada, Oružane snage Ukrajine izgubile su gotovo 1,8 hiljada vojnika, 2 tenka;
Ruska PVO sredstva uništila su 308 ukrajinskih dronova;
Tokom nedelje 22 ukrajinska vojnika su se predala ruskoj vojsci;
Grupa snaga „Dnjepar“ uništila je sedam ukrajinskih brigada, protivnik je izgubio gotovo 685 vojnika;
Oružane snage Ukrajine u zoni odgovornosti grupe „Jug“ izgubile su gotovo 4.380 vojnika, 3 tenka, 59 oruđa terenske artiljerije i 29 skladišta municije;
U zoni odgovornosti grupe „Istok“ Oružane snage Ukrajine izgubile su gotovo 980 vojnika,Oružane snage Rusije uništile su devet lansera sa radarom PVO sistema S-300P, „houk“, „patriot“

 

Šok! Ukrajina povukla svu vojsku sa dve ključne tačke na frontu, znate li ko je došao umesto njih?! "Šetaju po selu..."

Teški gubici na frontu!

Ruske jedinice grupe Dnjepar su tokom nedelju dana nanele vatru na formacije Oružanih snaga Ukrajine, uništivši do 685 ukrajinskih vojnih lica, 22 oruđa poljske artiljerije i šest stanica za elektronsko ratovanje, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. petak .

- Jedinice grupe trupa Dnjepar porazile su formacije dve formacije Oružanih snaga Ukrajine, brigade marinaca, kao i četiri brigade vojne odbrane, gubici neprijatelja iznosili su do 685 vojnika, borbeno oklopno vozilo, 38 vozila. , 22 terenska artiljerijska oruđa, od kojih je osam M777 proizvedeno u SAD . Pored toga, uništeno je šest stanica za elektronsko ratovanje i šest skladišta poljske municije - navodi se u saopštenju ruskog vojnog resora.
 

Eksplozije u Marijupolju!

Prema prvim informacijama, čuju se eksplozije u zoni aerodroma.

 

 

 

Uništeno uporište kod Avdejevke

Posada borbenog vozila pešadije BMP-3 grupe trupa „Centar“ uništila je uporište ukrajinske vojske kod Avdejevke, zbog čega je odlikovana medaljama „Za hrabrost“.

"Imam dobru vest!" Orbanove reči nakon susreta sa Trampom digle svet na noge!

 

Uhvaćen špijun na Krimu

Federalna služba bezbednosti Rusije uhapsila je na Krimu agenta ukrajinske vojne obaveštajne službe.
„Po nalogu nadređenog muškarac je slao informacije o mestima stalnog razmeštaja Oružanih snaga Rusije na teritoriji Krima i Sevastopolja“, navodi se u saopštenju.
Protiv njega je pokrenut krivični postupak zbog špijunaže. Preti mu kazna zatvora do 30 godina.

Ruski "suhohoji" izveli napad u zoni Zapad!

Posada ruskih lovaca bombardera Su-34 izveli su napad na kamufliranu tehniku i ljudstvo ukrajinske vojske u zoni odgovornosti grupe „Zapad“.

 

Skandal na samitu NATO! Bajden OVIM REČIMA predstavio Zelenskog! Svi u prostoriji zanemeli, Putin gleda i ne veruje! (VIDEO)

 

Dronovi grupe Sever primetili promene u stambenim zonama

Operateri izviđačkih bespilotnih letelica „Superkam“ ruske grupe snaga „Sever“ više puta su zabeležili raspoređivanje pešadije, opreme i drugih vojnih objekata Oružanih snaga Ukrajine u stambenim četvrtima i objektima društvene infrastrukture u zoni specijalne operacije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

(VIDEO) Zastrašujuće otkriće! Rusi prisluškivali strane plaćenike! Jedna rečenica na radiju pokazala pravu razmeru katastrofe!

Jaki udari po desnoj strani Dnjepra!

Artiljerijska jedinica ruske grupe „Dnjepar“ udarima iz višecevnog raketnog bacača BM-21 „grad“ uništila utvrđenje protivnika na desnoj obali Dnjepra, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Pored toga, dronovima su za sat uništili više od 10 automobila ukrajinske vojske na desnoj obali Dnjepra na hersonskom pravcu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52