• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.07.2024

00:15

Ukrajinci priznali! Generalštab objavio izveštaj, Rusi ubrzano napreduju!

Shutterstock/Reuters/printscreen

Vesti

Ukrajinci priznali! Generalštab objavio izveštaj, Rusi ubrzano napreduju!

Podeli vest

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine objavio je od juče uveče još jedan izveštaj o situaciji na frontu. Iako je njegov sadržaj tradicionalno deo propagande, u njemu se otvoreno navodi da ruska vojska ima inicijativu na gotovo celom frontu.

Samo broj napada ruskih snaga, od kojih su, naravno, „uspešno svi odbijeni“ od strane ukrajinskih jedinica, premašio je stotinu, naime, tamo ih je, ako je verovati ukrajinskim izveštajima, bilo 107. Još nema izveštaja za danas.

Dalje informacije koje je predstavio ukrajinski Generalštab, shodno tome, namenjene su korisnicima u samoj Ukrajini.

Ukrajinska komanda priznaje da se najteža situacija razvila na Pokrovskom (ranije Krasnoarmejskom) pravcu.

Pored toga, ruske snage ozbiljno napadaju ukrajinsku vojsku na Kurahovskom i Toreckom pravcu, gde je izvedeno18 napada ruskih jedinica na području Severnog, Njujorka (Novgoroda) i samog Torecka.

Zanimljivo je da je u izveštaju navedeno da je 16 napada odbijeno, ali se prećutkuje šta se dogodilo u druga dva slučaja.

Na Pokrovskom pravcu Rusi su 22 puta proveravali ukrajinsku odbranu. Aktivne borbe vođene su u oblastima naselja Vozdviženka, Novoselovka Pervaja, Novoaleksandrovka, Progres, Umanskoje i Jasnobrodovka.

I opet, su navodno odbili samo 15 napada, u drugim slučajevima borbe se nastavljaju do danas.

Foto: printscreen

 

To znači, u najmanju ruku, da su ruski jurišnici u pojedinim oblastima uspeli da se ukline u ukrajinsku odbranu i da nastave da vrše pritisak na njene snage.

Bilo je 14 napada u Kurahovskom pravcu uglavnom u oblasti Krasnogorovke i Paraskovejevke. Četiri napada kod Krasnogorovke i dalje traju, saopštava Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Aktivne borbe se vode na Orehovskom pravcu Zaporoškog fronta. Ovde ruske snage napreduju u oblasti Rabotina, Male Tokmačke i Novoandrejevke.

Bilo je ukupno šest napada, a borbe traju do danas.

Na Limanskom pravcu, ruske snage su trinaest puta napale oblasti Makejevke, Nevskog, Torskog i Ternova.

Foto: EPA

 

Četiri sukoba su još u toku, ostali su navodno odbijeni.

Borbe se nastavljaju na Kupjanskom pravcu u Harkovskoj oblasti.

Na ovom području ruska vojska je jedanaest puta napala ukrajinske položaje , uglavnom u oblasti Sinkovke, Stelmahovke, Berestovog i Peščana.

Na severu Harkovske oblasti, Oružane snage Rusije probijaju odbranu ukrajinske vojske u oblasti Glukojea i Volčanska. Sudeći po broju oborenih ruskih bespilotnih letelica, rusi aktivno koriste dronove na ovim pravcima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)
Live TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)

Ono što se dešava oko ukrajinskog fronta često je daleko intenzivnije nego događaji na samom frontu. Ukrajinske snage gube ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici. Ruske snage oslobodile su naselje Jurijevka. O situaciji na frontu u Ukrajini, ali i u Gazi, u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Žarko Rakić i pisac i publicista Dejan Lučić. Uživo u program javio se i Igor Damjanović, novinar i ratni reporter koji je govorio o situaciji na ukrajinskom frontu.

19.07.2024

22:19

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija