• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.07.2024

21:33

TRESE SE AMERIKA! BAJDEN DA PODNESE OSTAVKU! Šef Kongresa pozvao predsednika SAD da hitno ode sa funkcije!

Tanjug/AP

Vesti

TRESE SE AMERIKA! BAJDEN DA PODNESE OSTAVKU! Šef Kongresa pozvao predsednika SAD da hitno ode sa funkcije!

Podeli vest

Predsednik Predstavničkog doma američkog Kongresa, republikanac Majk Džonson, pozvao je danas američkog predsednika Džoa Bajdena da podnese ostavku.

- Ako Džo Bajden nije sposoban da se kandiduje za predsednika, nije sposoban ni da služi kao predsednik. Mora odmah da podnese ostavku jer 5. novembar ne može doći dovoljno brzo - naveo je Džonson u saopštenju.

Ocenio je da "Kamala Haris neće biti ništa bolji kandidat od njega".

- Izgledi stranke sada nisu ništa bolji sa potpredsednicom Kamalom Haris, koja je suvlasnica katastrofalnih neuspeha politike Bajdenove administracije - poručio je Džonson, prenosi Gardijan.

Dodao je da je Haris, kao druga u komandnom lancu, bila saučesnik "ne samo u uništavanju američkog suvereniteta, bezbednosti i prosperiteta, već i u najvećem političkom zataškavanju u istoriji SAD".

- Ona je bolje od bilo koga znala za njegovu nesposobnost da služi - naglasio je Džonson.

On je okarakterisao Demokratsku stranku kao "nedemokratsku", navodeći da je Bajden svojim odustajanjem „poništio glasove više od 14 miliona Amerikanaca koji su ga izabrali za kandidata demokrata za predsednika“.

Bajden se ranije danas povukao iz kampanje za reizbor na predsedničkim izborima 5. novembra.

Bajden je u pismu na platformi X poručio da veruje da je u najboljem interesu njegove stranke i države da se povuče i da se fokusira samo na ispunjavanje svoje dužnosti kao predsednika do kraja mandata.

On je rekao da će se kasnije u toku nedelje obratiti naciji da bi pružio više detalja o svojoj odluci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija