• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.07.2024

19:56

KRAJ! BAJDEN SE POVLAČI IZ PREDSEDNIČKE TRKE!

Informer/shutterstock

Vesti

KRAJ! BAJDEN SE POVLAČI IZ PREDSEDNIČKE TRKE!

Podeli vest

Američki predsednik Džo Bajden rekao je da se povlači iz predsedničke trke.

- Dragi sugrađani, Tokom protekle tri i po godine postigli smo veliki napredak kao nacija. Danas Amerika ima najjaču ekonomiju na svetu. Napravili smo istorijske investicije u obnovu naše zemlje, smanjili troškove lekova na recept za starije, i proširili pristupačnu zdravstvenu zaštitu za rekordan broj Amerikanaca. Pružili smo preko potrebnu negu milionu veterana izloženih toksičnim supstancama. Usvojili smo prvi zakon o bezbednosti oružja u poslednjih 30 godina. Postavili smo prvu Afroamerikanku u Vrhovni sud. I usvojili smo najznačajniji zakon o klimi u istoriji sveta. Amerika nikada nije bila bolje pozicionirana za vođstvo nego što je danas - napisao je Bajden na Iksu.

 

 

On navodi da su SAD prevazišle pandemiju koja se dešava jednom u veku i najgoru ekonomsku krizu od Velike depresije. 

- Bilo mi je najveća čast u životu da služim kao vaš predsednik. I dok mi je bila namera da se kandidujem za reizbor, verujem da je u najboljem interesu moje stranke i zemlje da se povučem i da se fokusiram isključivo na ispunjavanje svojih dužnosti predsednika do kraja mandata. Objaviću naciji ove nedelje više detalja o svojoj odluci - navodi on.

On je izrazio svoju najdublju zahvalnost svima koji su naporno radili kako bi ga ponovo izabrali.

- Zahvaljujem se potpredsednici Kamali Haris što je bila izvanredna partnerka u ovom poslu. I želim da izrazim svoju iskrenu zahvalnost američkom narodu za poverenje i veru koju ste mi ukazali. Verujem danas isto što sam uvek verovao: da nema ničega što Amerika ne može postići - kada to radimo zajedno. Samo moramo zapamtiti da smo Sjedinjene Američke Države - zaključio je Bajden

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija