• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer.rs/B92

26.07.2024

10:10

Rusija prešla igricu! Pojačava svoju moć sa još ubica tenkova! A evo šta to znači za Ukrajinu

Youtube Printscreen/Defense TV

Vesti

Rusija prešla igricu! Pojačava svoju moć sa još ubica tenkova! A evo šta to znači za Ukrajinu

Podeli vest

Stručnjaci predviđaju značajan porast u razmeštanju ruskih jurišnih helikoptera Ka-52 Aligator na ukrajinskom ratištu do kraja godine.

Kao odgovor na najnoviju evropsku isporuku 14 tenkova Leopard 2A4 Kijevu, Rusija pojačava svoju igru sa još "ubica tenkova".

Konkretno, fokus je na povećanju broja vazdušnih protivtenkovskih raketa 9K121 Vihor.

Nešnal Interest se usredsredio na ovaj porast ruskog raspoređivanja raketa. Oni napominju da ovaj potez označava strateški pomak u tekućem sukobu.

"Sa obe strane koje se u velikoj meri oslanjaju na napredno protivtenkovsko oružje i bespilotne letelice, ruska proširena upotreba projektila Vihor naglašava njenu strategiju razvoja", primetio je list.

Prema izveštaju ruskog državnog medija TASS, Rostek, vojni konglomerat, tvrdi da raketa Vihor nudi "fenomenalnu preciznost udara", u suštini garantujući "jedan projektil, jedan cilj uništen".

Proizvedena u kompaniji Kalašnjikov, ova municija se može lansirati iz jurišnog helikoptera Ka-52 Aligator, a uskoro će i helikopter Mi-28N biti nadograđen da nosi Vihor-1.

"Ove rakete su efikasne 24 sata i u nepovoljnim vremenskim uslovima. Uloga Vihora u specijalnoj vojnoj operaciji se povećava. Koristi se za uništavanje skrivenog i pokretnog oklopa, kao i za gađanje ukrajinskih vatrenih tačaka i dobro zaštićenih položaja", saopštio je Rostec.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hrvatska ucenjuje Crnu Goru zbog članstva u Evropskoj uniji! Milo je morao da bude u vazalnom položaju zarad dobrih odnosa! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska ucenjuje Crnu Goru zbog članstva u Evropskoj uniji! Milo je morao da bude u vazalnom položaju zarad dobrih odnosa! (VIDEO)

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske juče je notom koja je upućena Veleposlanstvu Crne Gore u Zagrebu, izvestilo Crnu Goru da je Hrvatska proglasila predsednika Skupštine Crne Gore Andriju Mandića, poslanika u Skupštini Crne Gore Milana Kneževića i potpredsednika Vlade Crne Gore Aleksu Bečića nepoželjnima. Ovu sramnu odluku komentarisali su predsednik dokumentacionog centra "Veritas" Savo Štrbac i Maksim Vučinić iz Radničke partije Crne Gore.

26.07.2024

09:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija