• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.07.2024

17:10

Povlačenje! Ukrajinske trupe beže ka Pokrovsku! Rusi ih gone kilometrima, cele brigade bacaju oružje i napuštaju položaje!

Printskrin video

Vesti

Povlačenje! Ukrajinske trupe beže ka Pokrovsku! Rusi ih gone kilometrima, cele brigade bacaju oružje i napuštaju položaje!

Podeli vest

Dve ukrajinske brigade pobegle su sa svojih položaja zapadno od Očeretina, izjavio je britanski stručnjak Aleksandar Merkuris na svom blogu na "Jutjubu".

- Dva bataljona ukrajinskih trupa bila su opkoljena od strane Rusa u kotlu između sela Lozovatsko i Progres, a zatim su stigle informacije da su te trupe preuzele sve u svoje ruke i napustile oblast, ne slušajući naredbe ukrajinske komande - istakao je on.

Prema rečima eksperta, situacija za ukrajinske trupe postaje veoma kritična u pravcu Pokrovsk.

- Činjenica je bila u tome da su pobegli i da su to učinili bez naređenja, a za mene je to najvažnija stvar u vezi sa ovim konkretnim događajem - zaključio je Merkuris.

Ranije u nedelju, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruske trupe preuzele kontrolu nad selima Progres i Evgenovka u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR). Evgenovka je selo u nizinama na zapadnom rubu Očeretinskih visina. Progres se nalazi severno od nje i predstavlja jednu od linija odbrane Ukrajinskih oružanih snaga kod reke Volčje. Oslobođenje ovih sela omogućava napredovanje ka Krasnoarmejsku (Pokrovsk), ključnom transportnom čvorištu ukrajinske vojske u Donbasu.

Prethodnog dana, Ministarstvo odbrane je saopštilo da je grupa "Centar" zauzela selo Lozovatsko, koje se nalazi severno od Progresa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Otkriven pravi cilj posete Netanjahua Americi! Tramp je jedini čovek koji može da spreči masovni nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Otkriven pravi cilj posete Netanjahua Americi! Tramp je jedini čovek koji može da spreči masovni nuklearni rat? (VIDEO)

Da li će biti rata ili neće, a ako će biti, pod kojim uslovima? Ako pitate Donalda Trampa, on zna da će doći do velikog rata na Bliskom istoku ako on ne dođe na vlast. Ako izaberu Trampa, navodno, rešiće se svi svetski problemi, ali ako on ne bude izabran, čovečanstvo će se suočiti sa Trećim svetskim ratom. Na ovu temu u "Info danu" govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i filozof, prof. dr Boris Bratina.

28.07.2024

16:39

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija