• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Inofmer.rs/Blic

29.07.2024

13:55

(VIDEO) Sin čečenskog milijardera brutalno pretukao potpukovnika policije! Njegov otac poručio: Ako je kriv, odgovaraće!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Sin čečenskog milijardera brutalno pretukao potpukovnika policije! Njegov otac poručio: Ako je kriv, odgovaraće!

Podeli vest

Sin čečenskog milijardera Timur Bažajev navodno je u ruskoj prestonici pretukao potpukovnika policije odgovornog za bezbednost celog Centralnog administrativnog okruga Moskve.

On je priveden i biće kažnjen, uprkos njegovom „visokom statusu“.

Za „pravdu” u ovom slučaju najviše se zalagao Oleksandar Hinštajn, poslanik Putinove partije „Jedinstvena Rusija”. Ovo prenose ruski mediji, objavljujući snimak tuče, penosi Ukrainetoday.org.

 

 

 

"Sin milijardera Muse Bažajeva priveden je zbog „upotrebe nasilja nad predstavnikom vlasti“ (član 318 Krivičnog zakonika Ruske Federacije). Prema istrazi, on je dan ranije u Lužnjikiju ušao u sukob sa policajcem, pri čemu je primenio nasilje prema predstavniku vlasti", kažu ruski propagandisti, prenosi portal.

Hinštajn je insistirao na tome da je 23-godišnji bogati “klinac” udario ne običnog policajca, već šefa odeljenja za javni red Centralnog administrativnog okružnog odeljenja unutrašnjih poslova Moskve Aleksandra Mahonjina. Rusi kažu da je on odgovoran za svu javnu bezbednost u okrugu, a prema nekim izveštajima, on je lično rukovodio rasturanjem protesta.

Preskočio ogradu i napao potpukovnika!

Prema rečima zamenika, 27. jula Bažajev mlađi je pokušao da uđe na teritoriju Lužnjikija, gde se „pripremao masovni događaj“, kroz službenu kapiju. Mahonjin ga nije pustio unutra, predloživši mu da prođe kroz redovan ulaz uz pretres. Tada se "bogati klinac" navodno popeo preko ograde i napao potpukovnika. Na snimku na mreži vidi se tuča i nekoliko ljudi u policijskim uniformama koje pokušavaju da je razbiju.

Timur Bažajev je priveden i odveden u policijsku stanicu na teritoriji Lužnjikija. Razmatranje ovog slučaja za policiju Hhinštajn je nazvao „stvarom časti“. Istovremeno je rekao da "već pokušavaju da utiču" na njen napredak. Čečenski milijarder Musa Bažajev odgovorio je da sumnja u umešanost svog sina u napad na potpukovnika, ali da se nije posebno borio.

"Ako je kriv i umešan u nešto, on će odgovoriti, a ako nije, onda ne", rekao je on.

Ko je Musa Bažajev?

Bažajev stariji je predsednik koncerna Alajens grupa, koji se bavi građevinarstvom, naftnom i tekstilnom industrijom u Rusiji.

Ruski mediji pišu da ima dva sina: Denija i Timura. Prvi je suvlasnik očeve brige. Drugi je vlasnik 50% kompanije povezane sa holding kompanijama, suvlasnik je Vostok-Geoldobicha LLC, koja se bavi reprodukcijom baze mineralnih sirovina, a takođe poseduje i 20% kapitalne rudarske kompanije Alajens. Osim toga, Rusi su primetili da se na "Instagramu" hvalio skupim švajcarskim satovima.

Kako je preneo Oboz.ua, ranije se u ruskom gradu Tjumenju pucnjavom završila tuča u kojoj je učestvovalo oko 50 ljudi. Incident se dogodio na parkingu u blizini hipermarketa, očevici su ga snimili sa prozora kuća, piše Ukrainetoday.org.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija