• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.07.2024

13:10

Pao dogovor! Putin i Lukašenko odlučili: Evo kada sve završavamo! Lideri Rusije i Belorusije povlače istorijski potez!

Reuters

Vesti

Pao dogovor! Putin i Lukašenko odlučili: Evo kada sve završavamo! Lideri Rusije i Belorusije povlače istorijski potez!

Podeli vest

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom dogovorio da će pre sednice Vrhovnog državnog saveta Savezne države planirane za jesen, zatvoriti sva problematična pitanja kako Saveta bezbednosti, tako pitanja Vlade, prenosi beloruska agencija Belta.

- Na jesen, uoči 25. godišnjice Sporazuma o formiranju Savezne države, u Minsku će se održati sve najvažnije aktivnosti, i sednica Saveta ministara i Vrhovni državni savet. Predsednik Rusije Vladimir Putin i ja smo se dogovorili da će pre toga biti zatvorena sva problematična pitanja i po liniji Saveta bezbednosti (Sporazum o bezbednosnim garancijama) i pitanja Vlade - istakao je Lukašenko na sednici o međunarodnim temama.

Prema njegovim rečima, tokom pregovora sa Putinom prošle nedelje na Valamu prisutno je bilo međusobno razumevanje po svim pitanjima.

On je takođe naglasio da namerava da definiše strategiju kretanja ka ciljevima zemlje u okviru Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS).

Lukašenko je podsetio da je na samitu ŠOS jula ove godine u Astani Belorusija postala članica ove organizacie.

- Otvaraju se kolosalne mogućnosti. Pre svega, dodatne mogućnosti pristupa ogromnom tržištu roba i usluga, razmena iskustva, angažovanje investicija, diversifikacija logistike i obračuna, smanjenje političkih rizika - rekao je beloruski predsednik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) Rusi priznali: Izmasakrirali nas! U stravičnoj zasedi poginuo i komandant Vagnera?! Mrežama se šire šok informacije!
HOROR

(VIDEO) Rusi priznali: Izmasakrirali nas! U stravičnoj zasedi poginuo i komandant Vagnera?! Mrežama se šire šok informacije!

Tuareški pobunjenici sa severa Malija izjavili su da su ubili i ranili desetine malijskih vojnika i vagnerovaca tokom dvodnevnih borbi u blizini granice s Alžirom. Predstavnici pobunjeničkog pokreta Stalni strateški okvir za mir, bezbednost i razvoj (CSP-PSD) naveli su da su zaplenili oklopna vozila, kamione i cisterne u borbama u pograničnom gradu Tinzaouatenu u četvrtak i petak.

29.07.2024

12:10

sledeća vest

Vesti

Srpska kuća u ritmu džeza
Društvo

Srpska kuća u ritmu džeza

U utorak, 30. jula, Srpska kuća će biti domaćin jednom od najuspešnijih srpskih džez pijanista i kompozitora, Vladimiru Maričiću.

29.07.2024

14:29

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija