• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rt.rs

30.07.2024

11:35

Drama nakon izbora! Peru prekida diplomatske odnose sa Venecuelom? Opozvali svog ambasadora iz te zemlje!

EPA/Shutterstock

Vesti

Drama nakon izbora! Peru prekida diplomatske odnose sa Venecuelom? Opozvali svog ambasadora iz te zemlje!

Podeli vest

Peru je juče saopštio da neće prihvatiti kršenje narodne volje građana Venecuele i opozvao svog ambasadora iz te zemlje.

Vlada Perua naredila je venecuelanskim diplomatama da napuste tu zemlju u roku od 72 sata, nakon što je izborna komisija Venecuele proglasila dosadašnjeg predsednika Nikolasa Madura za pobednika na predsedničkim izborima održanim u nedelju, prenosi Rojters.

Ministar spoljnih poslova Havijer Gonzalez-Olaečea izjavio je, odgovarajući na pitanje novinara Si-En-En-a da li će Peru prekinuti odnose sa Venecuelom, da to nije njihova želja, ali da ne mogu da isključe tu mogućnost.

Peru je juče saopštio da neće prihvatiti kršenje narodne volje građana Venecuele i opozvao svog ambasadora iz te zemlje.

Čile, Kostarika, Urugvaj, Gvatemala i Argentina juče su takođe saopštili da neće priznati rezultate predsedničkih izbora u Venecueli, dok su lideri Kube, Hondurasa i Bolivije pozdravili Madurovu pobedu.

Organizacija američkih država takođe danas održava vanredni sastanak na kojem će razgovarati o izborima u Venecueli.

Foto: Tanjug/AP

 

Nacionalno izborno veće Venecuele saopštilo je juče da je aktuelni predsednik Maduro osvojio 51,2 odsto glasova i pobedio na predsedničkim izborima, čime je obezbedio treći mandat.

Edmundo Gonzales Urutia osvojio je 44,2 odsto glasova, prema podacima izborne komisije.

Opozicija, međutim, osporava pobedu Madura i tvrdi da je njen kandidat Edmundo Gonzales osvojio 73,2 odsto glasova glasova.

Zbog rezultata izbora u glavnom gradu Venecuele, Karakasu, došlo je do protesta, a policija je upotrebila suzavac i gumene metke protiv demontstranata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Šok tokom suđenja zbog gutanja žira u vrtiću: Vaspitačica priznala da je ostavila decu samu!
Društvo

Šok tokom suđenja zbog gutanja žira u vrtiću: Vaspitačica priznala da je ostavila decu samu!

Pred Osnovnim sudom u Surdulici održan je glavni pretres na suđenju vaspitačici M.S. iz Vladičinog Hana, protiv koje se vodi postupak zbog krivičnog dela ”napuštanje nemoćnog lica”. Protiv vaspitačice M.S. pokrenut je postupak nakon što se 27. decembra 2022. godine, u vrtiću u Vladičinom Hanu desio događaj kada je dečak D.Đ. (4) progutao žir, usled čega je na kraju tog dan od posledica gušenja preminuo u UKC Niš.

30.07.2024

13:38

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija