• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Inofmer.rs/Tanjug

31.07.2024

12:00

Sprema se haos?! Kina se momentalno oglasila nakon ubistva Hanijea!

EPA

Vesti

Sprema se haos?! Kina se momentalno oglasila nakon ubistva Hanijea!

Podeli vest

Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova danas je osudilo ubistvo političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu, upozoravajući da bi to moglo da dovede do dalje nestabilnosti u regionu.

''Veoma smo zabrinuti zbog incidenta i odlučno se protivimo i osuđujemo atentat. Duboko smo zabrinuti da ovaj incident može dovesti do dalje nestabilnosti u regionalnoj situaciji'', rekao je portparol ministarstva spoljnih poslova Lin Đian.

Istakao je da se Kina uvek zalagala za rešavanje sporova na Bliskom istoku dijalogom i pozvao na primirje u Pojasu Gaze, radi sprečavanja širenja sukoba, prenosi Global tajms.

Ranije danas, Iranska Revolucionarna garda je saopštila da su Hanije i njegov telohranitelj ubijeni u Teheranu, gde je lider Hamasa prisustvovao inauguraciji iranskog predsednika Masuda Pezeškijana. 

Niko nije preuzeo odgovornost, ali se sumnja da iza ubistva stoji Izrael, koji je prethodno obećao da će ubiti vođe Hamasa zbog napada te grupe 7. oktobra, navodi AP.

Hamas je ubistvo u navodom vazdušnom napadu nazvao ''ozbiljnom eskalacijom'' i zapretio ''ratom za oslobođenje Jerusalima''.

Izrael nije izdao saopštenje povodom ubistva, što je često slučaja kada se radi o atentatima koje izvrši izraelska obaveštajna agencija Mosad, navodi američka agencija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21