• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/B92

08.08.2024

12:23

(VIDEO) Panika na ulicama Barselone! Aktivirana akcija "Kavez"!

Reuters

Vesti

(VIDEO) Panika na ulicama Barselone! Aktivirana akcija "Kavez"!

Podeli vest

Nakon što se bivši lider katalonskih separatista Karles Pudždemon posle sedam godina pojavio u Barseloni, održao govor i nestao u masi, u Kataloniji je nastao potpuni haos.

Naime, nakon što se Pudždemon pojavio na teritoriji Katalonije, odnosno Španije, sud je aktivirao nalog za njegovo hapšenje.

On je u međuvremenu održao govor i sa saradnicima nestao sa scene.

Iako se očekivalo da prisustvuje sednici katalonskog parlamenta na kojoj se bira novi predsednik, Pudždemon nije viđen u sali, a autonomna policija Katalonije Mossos d'Esquadra aktivirala je policijsku akciju "Kavez" i aktivirala uređaje za praćenje da locira Pudždemona.

"Katalonska policija planirala je da uhapsi Puđdemona pre plenarne sednice. Navodno novo bekstvo Pudždemona izazvalo je čuđenje u samim policijskim snagama. Policija sumnja da putuje u belom automobilu i veruje da ga prati Žordi Turul, njegov bivši kolega iz separatističkog pokreta," piše El Pais.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Dinosauri i vile u zvezdanoj čaroliji: Nova Vulkančić izdanja u prodaji
Kultura

Dinosauri i vile u zvezdanoj čaroliji: Nova Vulkančić izdanja u prodaji

Zamislite svet u kom praistorijska bića, čarobne vile i svetlucave zvezde spajaju svoje čari kako bi stvorili priče koje fasciniraju i inspirišu mališane. Vulkančić vas poziva da u novim dečjim knjigama osetite magičan doživljaj koji nadmašuje obične priče i omogućava deci da urone u svet gde mašta nema granica, i gde svaka stranica donosi novo uzbuđenje.

08.08.2024

13:02

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija